Novak Đoković u Rimu 2020. godine
Foto: EFE/Riccardo Antimiani / POOL

Najbolji teniser planete Novak Đoković počinje pripremu za Rolan Garos od mastersa u Monte Karlu, a karte za turnir koji se igra daleko posle toga su već rasprodate.

Masters u Rimu je ove godine privukao toliko interesovanja, da su karte zbog „Janik Siner efekta“ planule mesec dana ranije, bar one koje su puštene u pretprodaji.

PROČITAJTE JOŠ:

Rim se igra od šestog do 19. maja i pojedini sportisti, poput golmana Guljelma Vikarija već traže od navijača da bodre Sinera „kao da igra reprezentacija“.

To istovremeno znači i da će svima ostalima biti utoliko teže da igraju protiv Italijana koji je mesecima u neverovatnom naletu i usponu forme.

Isto važi i za Đokovića koji je triput u poslednjih pet meseci gubio od Italijana i pobedio ga je samo jednom – u finalu Završnog mastersa u Torinu.

Zato nema sumnje da će i Sineru motivacija biti na višem nivou da se revanšira na Foro Italiku, Novakovoj sigurnoj luci kada je reč o turnirima na šljaci.

Za taj turnir vlada toliko interesovanje da je prodaja karata 50 posto bolja nego lani u istom periodu, dok je za finale ostalo još samo 200 ulaznica već sada, piše Gazeta delo Sport.

Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Italijani se nadaju da će Siner postati prvi domaći teniser od 1976. godine i Adrijana Panate koji će osvojiti masters u Rimu. Da sve bude još luđe i za turnir u Torinu vlada 146 posto veće interesovanje kad je reč o kartama nego 2023, što je iznenadilo i Anđela Binagija, predsednika italijanske teniske i padel federacije.

Sve pobrojano će i Novaku i ostalima predstavljati problem kad se suoče i sa Sinerom i sa publikom, ali će i Janik biti pod utoliko većim pritiskom da odigra najbolje što može.

Monte Karlo se igra od sedmog do 14. aprila i Novak će probati da osvoji svoj treći trofej u kneževini, a posle lošeg početka sezone bez trofeja i ispadanja u polufinalu Australijan opena i trećem kolu Indijan Velsa, treba mu svaki tračak samopouzdanja.

U Monte Karlu mimo titula iz 2013. i 2015. godine nije imao previše uspeha, verovatno će morati da je traži drugde, a Rim je mesto gde je osvojio šest titula, najviše od svih turnira na šljakastoj podlozi.

BONUS VIDEO Đoković o Ivaniševiću: Kraj profesionalne saradnje ne znači kraj prijateljstva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar