foto: Nikola Gligic/Starsportphoto

Goran Ivanišević, proslavljeni teniser i trener, pričao je o rastanku sa Novakom Đokovićem i njegovim narednim koracima u karijeri.

Jedno od pitanja koje se sada svakodnevno postavlja u svetu tenisa jeste – ko će biti novi trener Novaka Đokovića.

Sa Srbinom je u Monte Karlu trenutno Nenad Zimonjić, ali njihova saradnja još uvek nije zvanično potvrđena.

“Ne znam još koliko će Novak igrati, to zavisi od njega, ali mislim da je sada sa njim perfektna osoba u ovom trenutku – Ziki. On je moj veliki prijatelj, mnogo smo toga prošli, volim ga – on je veliki teniski znalac. Ipak, ono što je najvažnije u celoj toj priči jeste da poznaje Novaka”, rekao je Ivanišević u intervjuu za „Sport klub“.

Objasnio je Ivanišević i zašto Novaku ne bi prijao neko potpuno nov.

“Ne treba Novaku sada neki novi trener, dok ga prvo upozna, ovaj (Novak) bi posle deset dana ‘poludeo’, a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je – Balkanac može svakoga da trenira, ali Balkanca može samo osoba s ovih prostora. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro s njim funkcionisao, pošto je teniski vrlo inteligentna osoba. Mnogo mu je pomogao”.

PROČITAJTE JOŠ:

Zimonjić se u ovom trenutku nametnuo kao najbolje rešenje.

“Čuli smo se Ziki i ja, pričali smo i pre nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki perfektan za Novaka. Može mu pomoći i teniski, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugi pristup, što će biti osveženje za Novaka. Ziki poznaje Noletov mentalitet, bili su u Dejvis kup timu zajedno, Ziki je bio i selektor”, zaključuje Ivanišević.

Novak i Goran su sarađivali pet godina, prošli su mnogo teških, ali i mnogo više blistavih trenutaka, prešli su mnogo prepreka i izazova, ali su u olimpijskoj godini odlučili da je vreme da se rastanu. Da li je to bila dobra ili loša odluka, pokazaće vreme i rezultati.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar