Foto: Tanjug/AP Photo/Elise Amendola

Novak Đoković je zaustavljen na putu ka ispisivanju teniske istorije, a nepremostiva prepreka je bio Danil Medvedev u finalu US Opena, koji je bio bolji sa ubedljivih 3:0 u setovima.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje posle meča da analizira ključne momente koji su presudili u korist Rusa, Novak Đoković je pre svega istakao njegov servis i da je uvek kasnio na riternu za malo.

„Pogađao je veoma dobro te tačke. Mogli ste da osetite da je bio na vrhuncu moći i sa koliko je odlučnosti izašao na teren“, istakao je Đoković.

On je istakao i da nije bio ni fizički ni mentalno na pravom nivou.

„Imao je jasnu sliku šta da uradi taktički, izveo je to savršeno. S druge strane, ja sam bio ispod svog nivoa igre. Noge me nisu slušale, pokušavao sam, dao sve što sam mogao“, objasnio je Novak.

Srpski teniser je naglasio i da je njegov loš servis bio ogroman faktor u igri

„Napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka, servis gotovo da nisam imao. Ako igrate kao Medvedev, koji pogađa svoje tačke tako dobro, asove, ima mnogo lakih poena na prvi servis, osećate stalan pritisak na svom servisu, Da budem iskren, bio sam ispod svega u igri. Jedan od onih loših dana, na nesreću“, dodao je Novak.

Novak je i u finalu Rolan Garosa protiv Stefanosa Cicipasa imao zaostatak od 2:0 u setovima, ali ovoga puta nije imao osečaj da može da preokrene.

„Moj osećaj na terenu nije bio takav kao u Parizu. Energetski, bio sam spor. Početak drugog seta bio je preloman, Nekoliko brejk lopti na njegove prve servis gemove. Bilo je i 0:40, jedan udarac, tamo ili ovde… Bio sam blizu. Ko zna kakva bi bila putanja meča da sam rano došao do brejka u drugom setu“, rekao je Đoković.

Propuštene brejk prilike na startu drugog seta smtara ključnim što nije uspeo da se vrati u meč.

„Uz publiku, podršku, možda bih se osećao drugačije. Ipak, bio je dobar, izvanredan. Čestitam mu, pre svega na mentalitetu, pristupu, igri, svemu. Apsolutno je bio bolji igrač i zaslužio je da pobedi, bez sumnje. Naravno da sam razočaran igrom u celini, mogao sam i morao bolje, Ipak, ovo je sport. Neki put pobediš, neki put izgubiš. Težak je poraz, veoma težak. Opet, srećan sam zbog njega jer je stvarno divan momak i zaslužuje to. Zaista“.

Novak je istakao i da je prethodni period bio emotivno težak za njega i da je činjenica da je proveo više vremena na terenu od rivala ostavila traga, ali da je na kraju zadovoljan učinjenim.

„Imao sam više sati na terenu od Danila. Ipak, ovo je bio veoma zahtevan i emotivan period za mene, u poslednjih pet ili šest meseci. Grend slemovi, Olimpijske igre, igranje kod kuće u Beogradu. Sve se skupilo za menei akumuliralo emocije kroz koje sam prošao. Nažalost, nisam napravio taj završni korak. Ipak, kad se sve podvuče, moram da budem zadovoljan godinom“, istakao je Đoković.

BONUS VIDEO Konferencija Novaka Đokovića posle finala US Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar