Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Novak Đoković je pobedio Bornu Ćorića i plasirao se u četvrtfinale "Erste Bank opena" u Beču, ali je po završetku duela priznao da to nije bilo nimalo lako ostvariti.

Meč je trajao 129 minuta, Đoković je na kraju slavio sa 7:6 (11), 6:3. Tako je i četvrti put u karijeri u zvaničnim mečevima dobio tenisera iz Zagreba.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo je vrlo zamorno i izazovno. Borna je očigledno veliki borac, to sam znao i od ranije. Veoma mi je dobar prijatelj, dugo se poznajemo“, rekao je Novak.

PROČITAJTE JOŠ: Novak pobedio Ćorića i stigao Samprasa!

Svetski broj jedan je odao priznanje protivniku na odličnoj igri.

„Imamo sličan stil igre. On je sa bekhenda veoma dobar, takođe pokušava da jednako dobro igra i iz forhenda. Servira dobro, bilo mi je jako teško da uzvraćam njegove servise“, priznao je Đoković.

Posebno je bio uzbudljiv taj-brejk prvog seta koji je Novak dobio sa 13:11. Ćorić je propustio četiri set lopte.

„Taj-brejkovi kao ovaj i onaj iz meča sa Krajinovićem, odlučuju mečeve. Mislim da sam na 5:6 u taj-brejku pročitao da će igrati pasing đot. Imao je lagan bekhend, pročitao sam ga, odigrao sam kratak forhend volej. Takve stvari se dešavaju i zaista sam srećan što sam ostao koncentrisan i odigrao najbolje kad je bilo najpotrebnije“, zaključio je Novak.

On od Vimbldonskog finala 2019. godine ima neverovatan skor u taj-brejkovima, 21-2.

U četvrtfinalu u petak igraće sa pobednikom meča Hurkač – Sonego.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar