Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković je u poslednje vreme konstantno na meti svetskih medija, pritisak na najboljeg trenisera sveta povećao se od odlaska u Australiju, a Nole je ponovo dospeo u sam centar pažnje tamošnje javnosti.

Ovoga puta, razlog je krajnje pozitivan.

PROČITAJTE JOŠ...

Đoković se, odlukom australijskih vlasti, nalazi u karantinu u Adelejdu. gde je u obavezi da provede dve nedelje pre nego što započne takmičenje na Australijan openu, a navijači se svakodnevno okupljaju kako bi mu iskazali podršku.

Nakon „posete“ jednog snalažljivog ljubitelja tenisa, Novak je imao priliku da uživa u pravom malom teniskom meču tik ispod njegove terase.

Dvojica dečaka došli su ispred hotela u kom su smešteni teniseri, uz želju da pozdrave bar nekoga od njih, a na njihovu radost u tom trenutku na terasi se našao svetski reket broj jedan. Iako je u tom trenutku čitao knjigu, Novak je napravio pauzu, kratko popričao sa njima dvojicom, a potom su mališani, na Đokovićevu inicijativu, odigrali par poena na ulici, što je propratio osmehom.

„Novak je smatran teniskim zlikovcem zbog zahteva koje je poslao organizatorima Australijan opena u sa ciljem popuštanja mera karantina za igrače, ali danas je postao heroj dvojici dečaka“, navedeno je u prilogu televizije „9News“ iz Adelejda.

Ni dečaci nisu krili oduševljenje zbog ovog Đokovićevog poteza:

„On je čitao knjigu kada smo došli. Video nas je, počeo da priča sa nama, a potom nas pitao da odigramo par poena“, rekao je jedan od dečaka, dok je drugi, na pitanje kako mu se čini sve ovo, kratko rekao:

„Ludo.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram