Novak Đoković Foto:Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia

Novak Đoković na pragu je novog rekorda u teniskoj istoriji, pošto je ušao u 333. nedelju na vrhu liste, prestigavši Martinu Navratilovu (332 nedelje na WTA tronu).

PROČITAJTE JOŠ

Poraz na Olimpijskim igrama boli, ali je Novak i bez toga na pragu novih rekorda koji će mu „zabetonirati“ status najboljeg svih vremena.

U muškoj konkurenciji, kada je ATP lista, odavno je nenadmašan, prestigao je Rodžera Federera koji je 310 nedelja proveo na vrhu.

Ostalo je samo da sruši ukupni rekord jer je Štefi Graf prva sa 377 nedelja na vrhu, a sada je prestigao Martinu Navratilovu, koja je 332 nedelje provela na vrhu WTA liste.

Novaku predstoji US Open, na kom će pokušati da napadne kalendarski slem, jer je bio šampion Australijan opena, Rolan Garosa i Vimbldona u 2021. godini.

Kada je u pitanju aktuelna lista, nema promena u prvih 10 pozicija, Kasper Rud je samo skočio na 12. mesto, na  13. i 14. su pali Hubert Hurkač i Dijego Švarcman.

Filip Krajinović je pao za jedno mesto i sada je 34, Lajović je skočio za poziciju i zauzima 44, Laslo Đere je pao s 50. na 51. mesto.

Milomir Kecmanović je za devet mesta pao i sad je 59. na svetu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare