Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Đoković otvoreno.

Novak Đoković je osvojio Vimbldon, ali je ostao bez bodova nakon odluke da ove godine oni ne budu dodeljeni zbog odluke čelnika turnira da ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama ne bude dozvoljeno da igraju u Engleskoj.

PROČITAJTE JOŠ...

„Da… Takva je situacija ove godine, da ne ulazim u detalje. Znamo da su ruski i beloruski teniseri suspendovani zbog rata u Ukrajini. Ja se sa tim nisam složio jer oni nemaju ništa sa tim. Kao kontrareakcija ATP i WTA oni su uklonili poene, ni sa tim se nisam složio u potpunosti, ali to su stvari koje su sastavni deo neke sportske politike. To je sastavni deo života, hteli to ili ne“, rekao je Novak u izjavi za RTS.

Potom je dodao da mu bodovi, ipak, više nisu prioritet:

„U ovom stadijumu karijere poeni više nisu bitni, bar ne kao ranije. Bio sam dugo na prvom mestu, oborio noge rekorde… Važni su mi ovi veliki turniri, igranje za reprezentaciju, ali pre svega da sačuvam ljubav za ovaj sport. U suštini i srži svega je moja ljubav prema tenisu“, zaključio je Đoković.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Anketa – Docek Novaka ispred Skupstine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar