Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je preko svog menadžment tima prosledio saopšenje "Njujork tajmsu" u kojem je pojasnio svoj stav o vakcinaciji.

Novak je proteklih dana izazvao buru reakcija, kada je u razgovoru sa srpskim sportistima rekao kako nije za to da ga „neko primorava da dobije vakcinu da bi mogao da putuje“.

U svetskim medijima su to protumačili kao njegov generalan stav protiv vakcinacije uopšte, iako je Novak insistirao na tome da treba biti transparentniji kada se priča o vakcini i tome da li će to biti uslov za putovanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog svega što je izrekao, mnogi su čak doveli u pitanje njegovu spremnost da nastavi da igra tenis ukoliko bude morao da se vakciniše.

U saopštenju upućenom „Njujork tajmsu“, Novak kaže:

„Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju izbora šta je najbolje za moje telo. Otvorenog sam uma i nastaviću da istražujem sve o ovoj temi jer je važna i imaće uticaj na sve nas“.

On je potom dodao:

„Da budem iskren, baš kao i svi na svetu i ja sam pomalo zbunjen. Uprkos tome što su mi dostupni izvori informisanja, i ja sam u nedoumici šta je najbolje da se uradi“, poručio je Đoković.

Novak je u nedelju, u razgovoru sa srpskim sportistima, dosta priča na temu postojeće pandemije koronavirusa i vakcinaciji.

Tada je rekao:

PROČITAJTE JOŠ:

„Čovek ne može da ostane imun na sve što sluša i gleda trenutno. Verujem da je virus opasan, u suprotnom ne bi bilo pola sveta zaključano. Međutim, verujem da postoji cenzura medicinskih stručnjaka i voleo bih da postoji više debata i različitih miškljenja u javnosti. Želja mi je da se priča i o imunitetu“.

„Ja prvi nisam za te vakcine, nisam pristalica toga da moram da se vakcinišem da bih putovao. Ako to bude bilo pravilo i zakon, šta će onda biti. Moram da odlučim da li ću se podvrgnuti tome ili ne. Trenutno stojim pri ovome sada, da li će se promeniti, ne znam, ali utiče direktno na moj posao“.

Teniska sezona je u prekidu i neizvesno je kada će biti nastavljena. Mnogi turniri su otkazani i teško je verovati da će se igrati pre druge polovine leta.

Novak Đoković je proteklih dana bio veoma aktivan na društvenim mrežama, osim sa srpskim sportistima i kolegama teniserima iz naše zemlje, razgovarao je i sa Endijem Marijem i Stanom Vavrinkom, a kasnije tokom dana (od 18.30) trebalo bi da razgovara i sa Fabijom Fonjinijem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram