Čini se da Novak Đoković nikad nije imao više samopouzdanja nego na Vimbldonu ove godine, što potvrđuje i konferencija za medije.

PROČITAJTE JOŠ

„Puca“ Novak od samopouzdanja, osvojio je 20. Grend slem pobedivši Matea Beretinija sa 3-1 u finalu, čak su Rodžer Federer i Rafael Nadal morali da mu odaju priznanje, na konferenciji je Đoković potvrdio da više nema dilemu ko je najbolji svih vremena.

Priznao je Novak da je bilo nervoze u prvom setu, ali je posle uvodna četiri gema drugog napravio „reset“ i pokazao Beretiniju da nema šta da traži u ovom meču.

Na konferenciji za medije, bilo je reči i o tome kada je shvatio da može da prestigne najveće rivale.

„O broju Grend slemova, nedelja na prvom mestu sam počeo da razmišljam verovatno pre dve, tri godine. Ranije mi se činilo da je to sve van dometa. Oduvek sam verovao da mogu da igram najbolji tenis na Grend slemovima. Znam da sam u prošlosti pokazao da imam igru za sve podloge. Ali tek u poslednje dve i po, tri godine, shvatio da ću dostići prvo mesto u broju nedelja, koji je bio moj primarni cilj. Neverovatno je da sam to, kao i broj titula, uspeo u istoj godini da ostvarim“, naveo je Novak.

Rodžer Federer se pre dva dana u reklami „pohvalio“ da je najboljih svih vremena „zbog elegantnog i atraktivnog stila igre“, na šta je Novak imao odgovor indirektno, porukom da je najkompletniji igrač.

„Smatram sebe najboljim i verujem da sam najbolji, inače ne bih ovako samouvereno pričao o osvajanju Grend slemova i stvaranju istorije. Bez obzira da li sam najbolji svih vremena ili ne, tu raspravu prepuštam drugima. Teško je upoređivati teniske ere. Imamo različite rekete, tehnologiju, lopte, terene. Teško je uporediti današnji tenis sa onim od pre 50 godina. Što više mečeva igrate, to više iskustva imate. Što više iskustva imate, to više verujete u sebe. Onda i više pobeđujete. Sve je to povezano… Osećam da su za mene godine samo broj. Ne osećam da sam sada star. Naravno, neke stvari se menjaju i morate da im se prilagođavate. Ali, kada pogledam celokupnu karijeru, sada sam najkompletniji igrač“, jasan je Novak.

BONUS VIDEO – Novak s peharom daje reket devojčici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare