Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Mašina radi punom parom.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Novak Đoković, dame i gospodo.

Ponekad je dovoljno samo izgovoriti njegovo ime i to je dovoljno da se objasni nivo dominacije koje ponekad ume da prikaže na terenu. Takav slučaj viđen je u nedelju na „Rod Lejver Areni“ u meču osmine finala protiv Adrijana Manarina, kontroverznog Francuza koji je igrao svoj najbolji tenis na turniru, ali je na kraju bio rastavljen na komade.

PROČITAJTE JOŠ

Sve one nedoumice i male strepnje koje su se rađale zbog njegovog zdravstvenog stanja samo su odjednom nestale u dominaciji kakva nije viđena dugo.

Brojke kažu da se po prvi put dogodilo da neko na grend slemu prva dva seta protiv Top 20 igrača osvoji sa nulom. A kako se situacija razvijala, moglo je to da se desi i u trećem setu, ali srećom po Manarina i publiku koja je tako dobila minimum zabave za skupe ulaznice, prošlo je bez toga.

Od samog rezultata i ubedljive pobede, mnogo je bitnije nešto sasvim drugo.

Mi srećnici koji smo imali priliku da uživo posmatramo ovaj meč i iz blizine vidimo sve što se u nedeljno popodne po lokalnom vremenu dešavalo na terenu, mogli smo da vidimo najvažniju stvar.

Novak je ponovo probudio onu zver u sebi koja ruši sve pred sobom kao što je često znao da radi ovde u Melburnu i generalno na grend slemovima kako se bliži završnica.

Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Što izazovi i prepreke postaju veći i teži, njegov fokus i nivo forme i energije raste do tačke na kojoj sprži sve protivnike koji i pomisle da prate njegov tempo.

Možda je najbolji primer situacija iz prvih nekoliko gemova kada je Manarino ma koliko to čudno zvučalo igrao odličan tenis. Bio je sjajan u razmenama, pravio varijacije sa udarcima, terao Novaka na dosta trčanja i na kraju sa svim tim nije uspeo da uradi ništa.

Preko puta njega je stajala mašina koja je vraćala sve i imala uvek jedan potez više i udarala loptu bolje i jače.

Kada odigrate svoj najbolji tenis, a gubite sa 5:0 u tim trenucima, izgubite volju i motivaciju za bilo kakav pokušaj otpora.

Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Novak je obesmislio Manarina do tačke posle koje je najveća zabava na tribinama bila da se vidi da li će sva tri seta završiti sa nulom i na koji način će završiti svoj najbolji meč do sada u Melburnu.

Sve ono što ga je mučilo na početku turinra je sada nestalo i Novak je izgledao kao Spartak oslobođen okova koji sada može da demonstrira svu svoju snagu i raskoš talenta.

Možda je poređenje sa Spartakom adekvatno i zbog njegovih bitaka van terena protiv teniskih porobljivača, ali je za sadašnji trenutak važnije to što je ponovo podigao svoj nivo igre na nivo koji samo on može.

Sledeći protovnik je Tejlor Fric koji nikada u karijeri nije uspeo da reši zagonetku zvanu Novak, a posle poruke koju je Đoković poslao, teško da može da se nada i sada nečemu više.

„Veoma prodoran, jak servis. Solidan, ravan bekhend. Mislim da njemu odgovaraju ovakvi uslovi. Loptica je sporija, ima vremena da se namesti da odigra prodordno. Imam odličan skor sa njim, poslednji put sam ga pobedio u četvrtfinalu US Opena. Znam šta mi je činiti. Ako budem bio na svom nivou, mislim da su mi jako dobre šanse da pobedim. Lopta je okrugla (smeh), kao što kažu u fudbalu“.

Upaljen je GOAT mod i sada ostaje samo da uživamo.

A ostali? Ostali mogu da gase svetlo i motaju kablove.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar