Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Jasan je bio Amerikanac.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Američki teniser Tejlor Fric plasirao se u četvrtfinale Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedio sedmog igrača sveta Grka Stefanosa Cicipasa posle četiri seta, 7:6, 5:7, 6:3, 6:3.

On će igrati protiv branioca titule, srpskog tenisera Novaka Đokovića, koga u osam međusobnih susreta nije savladao nijednom.

PROČITAJTE JOŠ

„Srećan sam, igrao sam dobro od početka do kraja. Srećan sam kako sam igrao pogotovo u poslednja tri gema. Zapalio sam se skoro da sam igrao u transu i sve je izgledalo dobro. Imao sam osećaj kao da u svakom trenutku imam pravu odluku i koji udarac da izvedem. Prošlo je dosta vremena od kako sam imao taj osećaj“, počeo je Fric.

Zatim je pričao i o narednom duelu sa srpskim teniserom.

„Da sam ja nekog pobedio osam puta u nizu i ja bih bio tako pun samopouzdanja. Ne mogu da ga krivim zbog toga. Sigurno su uslovi ovde bolji za mene nego na US Openu ili Sinsinatiju. Ali, da budem iskren, jedini pristojan meč koji sam igrao protiv njega u poslednjih nekoliko duela je bio u Torinu na kraju 2022. godine. Tada sam servirao za osvajanje drugog seta i bilo je veoma blizu. Posle toga sam igrao jako loše i moram da igram na mnogo višem nivou protiv njega nego što sam igrao do sada. Nadam se da mogu da odigram još jedan meč kao danas protiv Cicpasa“.

Da li je ovo najbolji meč na grend slemu koji je ikad odigrao?

„Igrao sam mnogo dobrih mečeva i ranije, ali ne protiv kalibra igrača kao Cicipas i bilo je odlično od početka do kraja. Osetio sam da mi stil Cicipasa odigrava i da mogu da odradim svoje najbolje udarce. Osetio sam se vrlo opušteno uoči meča, a ne stegnuto, kao što sam inače ranije bio. Voleo bih da znam kako to da uvek uradim.“

Smatra da igra na visokom nivou.

„Srećan sam jer su moja dva prethodna četvrtifnala došla kada sam bio bolje rangiran i kada mi se žreb otvarao, a sada mi se čini da sam morao da stvarno do zaradim na terenu i da sam nekako uspeo da povratim svoju poziciju u Top 10.“

Na kraju se ponovo dotakao i Novaka.

„Ne mislim da će išta menjati jer do sada nije imao razloga da menja strategiju jer uvek ide u nejgovm smeru. Sa nekim drugim igračima nekada pobedim, nekada izgubim pa se dešavaju prilagođavanja, ali između mene i Novaka uvek ide u jednom smeru i nema razloga da bilo šta menja“, završio je Fric.

BONUS VIDEO Novak strpljivo odgovarao na pitanja skupljača loptica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar