„Novak ima 500 miliona u banci i igra pod stresom? Šalite se?“

Tenis 23. sep. 202110:30
Podeli:
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Vremešni 88-godišnji Nikola Pjetranđeli, legendarni italijanski teniser, poznat je po provokativnim izjavama, sada je jednu imao na račun Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Boli Pjetranđelija što je raspodela novca u tenisu danas drugačija nego u njegovo vreme, pa je osuo paljbu posle poraza Novaka Đokovića u finalu US Opena.

„Ja sam voleo da igram tenis i postao sam dobar igrač. Krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina sam osvojio 44 turnira, od čega četiri puta Rolan Garos – dvaput u singlu i dvaput u dublu. Najbolji igrači tog vremena su me poštovali, svi smo bili prijatelji. Igrali smo i zabavljali se, bio je to prijateljski i ljubazan tenis. Izlazili smo na teren da bismo zabavili publiku. Danas igrače nije briga za publiku, samo misle o novcu. Svaka lopta je vredna nekoliko hiljada dolara. Sa nagradama koje sam ja dobijao kada bih osvojio Rolan Garos nisam mogao da kupim čak ni mali stan“, izjavio je Nikola Pjetranđeli.

Osvrnuo se na prihode i sveo nastup Novaka Đokovića na materijalni aspekat, iako je najbolji teniser sveta ima prestižni cilj da bude rekorder po broju Grend slemova.

„Danas teniseri za osvojen Grend slem dobiju dva i po miliona dolara. E tu se ja naljutim. Đoković ima, na primer, 500.000.000 dolara u banci i dalje izađe i igra finale pod stresom? Da li se šalimo? Trenutna situacija je da je tenis igra nerava za milijardere. Igrači su postali ratne mašine. Od čega su oni pod stresom – od brojanja novca? Kad čujem da su u depresiji, iznerviram se. Najbolji od Velike trojke za mene je Federer, on je sa druge planete“, rekao je Italijan.

BONUS VIDEO – Novakova imperija od Amerike do Sente

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar