Endi Mari
Endi Mari; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Pojačava se pritisak na čelnike teniskih organizacija, ali i na čelnike Vimbldona na drugoj strani.

Britanski teniser Endi Mari poslednje je u nizu velikih imena iz sveta tenisa koje je protiv ukidanja bodova turniru kakav je Vimbldon.

PROČITAJTE JOŠ:

Poeni za renking na ATP listi ukinuti su od strane organizacija ATP i WTA, jer su Englezi proterali ove godine ruske i beloruske sportiste zbog rata u Ukrajini.

Kameron Nori smatra da će se igrači takmičiti nizašta, Naomi Osaka je već najavila da će verovatno preskočiti Vimbldon jer joj ne pomaže renkingu, što će, osim izostanka nekih ozbiljnih igrača iz Rusije, dovesti u pitanje kvalitet i zbog ostalih igrača.

„Vimbldon nikad neće biti egzibicija“, poručio je Mari u odgovoru Osaki, a sada je „udario“ i na ATP i WTA.

„Oni su ukinuli poene, a svi se ipak pojavljuju. Moje verovatnje je da će Vimbldon i dalje biti izrazito jak turnir. Ako ukidanje poena ne sprečava tenisere da igraju, onda mislim da to nije pametan potez ATP-a. Mnogo igrača je frustrirano i nisu hteli da se ovo desi. Ne verujem da bilo ko u ATP-u podržava ovo što se dešava u Ukrajini“, rekao je Mari posle meča sa Jurijem Rodionovim.

Njega je savladao u Surbitonu na travi sa 6:2 i 6:1.

Endi Mari
Endi Mari; Foto: EPA-EFE/PAUL BRAVEN

„Mislim da oni pokušavaju da zaštite igrače najbolje što mogu i to je odluka koju su doneli. Neki igrači su ok sa njom, a verujem da većini tenisera ona smeta. Pričao sam sa nekim Rusima u Madridu i saosećam sa tim ljudima. Dopadaju mi se ti momci i prijatelj sam sa njima i sumnjam da se i njima dopada ono što se dešava u Ukrajini. Ali, jasno mi je i da ne mogu da pričaju o tome javno. Ovo je teška situacija“, priča Mari.

Inače, čitava gungula oko ukidanja bodova najviše pogađa one koji su lani stizali daleko na Vimbldonu.

Novak je osvojio titulu i gubi više pozicija ako situacija ostane kakva jeste, jer gubi i maksimalan broj bodova.

Već je bilo nekih kao što je Marton Fučovič, koji tvrdi da će se strovaliti na ATP listi i ispasti iz stotinu najboljih baš zato što neće moći da brani bodove iz Londona.

BONUS VIDEO: Ovo može samo Novak Đoković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar