Novak: Nisam hteo da idem u Englesku, gde ne znam nikoga

Tenis 17. maj. 202023:20 > 23:31
Podeli:
Foto: Printscreen/Youtube

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je nedavno u razgovoru sa američkim novinarom Gremom Bensindžerom pričao i o detaljima sa početka karijere kada su mu nudili državljanstvo Velike Britanije.

Bensindžer je u seriji video snimaka koje je napravio dok je boravio u Beogradu, Novaka pitao i o tome kako je reagovao kada je dobio ponudu da uzme državljatsvo druge zemlje.

„Bio sam veoma dobar na juniorskim turnirima i teniski menadžeri su me primetili. I tada smo dobili ponudu da promenimo državljanstvo u britansko. Imao sam 14 godina. Bila je to veoma primamljiva ponuda koja bi rešila sve naše probleme, ali nismo je prihvatili“, rekao je Novak.

I njegova majka Dijana je pričala na tu temu. Ona je rekla da Novak „nikada ne bi igrao za Veliku Britaniju kao što bi igrao za svoju zemlju, punim srcem“.

„Ne možete prodati svoju dušu i to ko ste i odakle ste. Ja ne bih mogla da odem odavde, sigurno. Moja deca bi sigurno išla u bolje škole i imali bi bolje uslove, ali znam da niko ne bi bio srećan. Tako da Novak nikad ne bi igrao za Veliku Britaniju kao za svoju zemlju, punim srcem“, poručila je Dijana Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Šampion Australijan opena je potom i sam objasnio šta je još stajalo iza odbijanja ponude.

„Ko zna gde bi nas život odveo da smo prihvatili sve to. Mislim da je to uglavnom bila odluka mojih roditelja. Naravno, i ja sam bio uključen u te razgovore. Lično, od početka sam imao taj osećaj da ne želim tamo da idem. Rekao sam im da želim da ostanem tu gde su mi prijatelji, gde sam išao u školu, moj život, moj jezik, hteo sam da budem u svojoj zemlji. Nisam imao osećaj da bi tamo bio srećan kao ovde. razumem da je odluka bila na njima, jer nisu mogli da razmišljaju samo emotivno, već i kako ćemo kao porodica preživeti. Nešto je moralo da se žrtvuje, da sam ja insistirao na teniskoj karijeri, onda bi moralo ozbiljno da razmotre opciju preseljenja u London. Mama i tata su prihvatili taj rizik i odbili su ponudu“, poručio je svetski teniser broj jedan.

Dijana je ispričala i detalj kada je Novak osvojio prvu veliku novčanu nagradu, posle plasmana u četvrtfinale grend slema.

„Rekli su mi, hoćete li ček ili isplatu u kešu? rekla sam, kakav ček, dajte nam keš, ali to je bilo mnogo novca. Imala sam kasnije problema na aerodromu, jer je sav taj novac bio kod mene u torbi“, otkrila je Novakova majka.

Američki novinar se takođe oprobao i u teretani gde je imao prilike da vežba zajedno sa Novakom i članovima njegovog tima, ali je lako mogao da zaključi koliko je Novak dobar i kao instruktor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar