Novak Đoković ni protiv Rusa Karena Hačanova, 15. nosioca na Rolan Garosu, nije ispustio set na turniru u Bulonjskoj šumi.

Srpski as je stigao do rekordnog, 11. uzastopnog četvrtfinala u Parizu, 14. ukupno na ovom turniru i to pobedom od 6:4, 6:3, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Hačanov je definitivno bio tvrđi orah, u poređenju sa prethodnim Novakovim protivnicima u Parizu, ali ni on nije imao dovoljno u svom Arsenalu da bi zaustavio broja jedan.

PROČITAJTE JOŠ: Rolan Garos mrzi favorite, osim ako nisu Rafa ili Novak

Po završetku meča, u razgovoru za Eurosport, Đoković je priznao da je imao daleko više posla nego prve nedelje turnira.

„Ovo je definitivno bio tesan meč. Posebno u trećem setu, ali rekao bih da je u sva tri seta vođena velika borba. Jednostavno, Karen se borio sjajno od početka do kraja. Bilo je tesno, u ovakvim, skoro dvoranskim uslovima, kada je krov zatvoren, morao si da se trudiš da pokupiš lopticu rano, u penjanju. S obzirom da sam igrao protiv igrača koji snažno servira, zadovoljan sam svojom igrom“, rekao je Novak.

Uspeo je Hačanov delimično u trećem setu da podigne igru, imao je priliku da dođe do brejka i povede sa 4:2, ali nije u tome uspeo.

„Dešavalo se da povremeno izgubim fokus, da pošaljem lopticu preširoko ili predugačko, ali Karen je veoma iskusan, koristio je svoje šanse. U trećem setu, kad se ribrejkom vratio i preokrenuo na 3:2, bilo je nekoliko neuspešnih drop-šotova. Nije me taj udarac baaš služio danas, moram da priznam. Ipak, nekako sam pronašao način da se vratim, bilo je frustrirajuće pomalo, jer u onim krucijalnim momentima želite da odigrate viner i otvorite se, a onda dođe ovakvo vreme i ne možete često da realizujete što ste zamislili. Ipak, zadovoljan sam svojom igrom“, poručio je na kraju Đoković.

On će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča između Pabla Karenja Buste i Danijela Altmajera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar