Foto: Tanjug/AP/Christophe Ena

Stefanos Cicipas, peti nosilac na Rolan Garosu, plasirao se u četvrtfinale pošto je u tri seta slavio protiv Bugarina Grigora Dimitrova, 6:3, 7:6 (9), 6:2.

Očekivalo se da će Dimitrov pružiti jači otpor, ali Cicipas je odigrao veoma dobro i kada je dobio uzbudljiv taj-brejk drugog seta sa 11:9, meč se tu prelomio.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom setu, Grk je napravio brejk u drugom gemu, potom poveo sa 3:0 i 4:1 i tom mu je bilo dovoljno da osvoji set, iako je u tom devetom gemu morao da spašava tri puta brejk loptu.

U drugom setu nije bilo brejka. Cicipas je u petom gemu imao tri prilike za brejk, ali je Dimitrov sve to neutralisao.

U taj-brejku, Cicipas je poveo sa 3:0, nije iskoristio prve dve set lopte na 6:5 i 7:6, potom nije ni Dimitrov kada je vodio sa 8:7 i 9:8 i to mu se osvetilo na kraju

U trećem setu, Stefanos je dva puta oduzeo servis Bugarinu, u drugom i konačno u osmom gemu.

„Bio sam odličan. Sve je išlo prilično dobro, taktika je bila na nivou, kao i način na koji sam odigrao ceo meč. Uradio sam sve što sam želeo. I defanziva je bila sjajna, verovatno i krucijalna. Igrao sam stabilno od početka do kraja, nije bilo amplituda. Uživao sam tokom ovog meča“, rekao je Grk po završetku meča.

Pažnju u Parizu privukao je i specijalno dizajniranom maskom, sa karikaturom.

„Prilično prohladno je bilo i danas. Izazov je igrati u ovim uslovima. Slično je bilo i u prvom kolu. Bio sam agresivniji nego u drugačijim okolnostima. Što se tiče maske,  Ons Žabur mi je tražila da joj dam tu masku sa karikaturom. Dopada mi se što je taj moj potez privukao malo pažnje. Veoma dobar dizajner je to uradio, zaista sam zadovoljan“, zaključio je Cicipas.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Andreja Rubljova koji je pobedio Martona Fučovića sa 6:7 (4), 7:5, 6:4, 7:6 (3).

Mađar je dobio početni set, ali je potom Rubljov zaigrao bolje i stigao do plasmana među osam najboljih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar