Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Novak Đoković će u polufinalu Završnog turnira u Torinu odmeriti snage sa Aleksandarom Zverevim, u meču koji bi po mnogo čemu mogao da bude istorijski.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je sada samo dve pobede daleko od šeste titule na Završnom mastersu i prve u Torinu (ranije slavio u Šangaju i Londonu), po čemu bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Srpski teniser igra jubilarno 10. polufinale, a dobio je jedan od najtežih mogućih zadataka jer igra protiv bivšeg šampiona ovog turnira.

Ovaj meč će svi navijači u Srbiji moći da isprate uživo na kanalu Sport klub 1 od 21 čas. Nakon dva neugodna termina u prva dva kola kada je Đoković igrao od 14 časova usred radnog vremena, u petak je protiv Kamerona Norija prvi put igrao od 21 čas, a i ove subote će biti isti slučaj.

Đoković je do sada 10 puta igrao protiv Nemca, a slavio je u sedam navrata. Ove sezone je trijumfovao u tri navrata, a jedini poraz upisao je u polufinalu Olimpijskih igara. Bila je ovo i prva pobeda Nemca nad Srbinom posle tri godine i upravo finala Završnog mastersa.

Miša Zverev, trener i brat Aleksandera, objasnio je šta će biti neophodno da treći igrač sveta uradio protiv srpskog tenisera.

„Za pobedu nad Đokovićem potrebno je igrati savršeno, ali i tako da se Đoković oseća neprijatno na terenu. Zato što Novak uvek pronađe način da uništi i savršen tenis rivala – dobar primer je Rodžer Federer. Na neki način, moraš da igraš slično kao Novak, da ga teniski iritiraš i da slomiš njegov ritam – uvek moraš da uradiš nešto što on ne očekuje i što ne čeka.“

Od 14 časova će snage u drugom polufinalu odmeriti Danil Medvedev i Kasper Rud.

Gledajte Završni masters uz SBB i EON pakete

Utakmice Završnog turnira u Torinu mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (promo)

 

BONUS VIDEO Novak Đoković poklanja kačket dečaku posle meča sa Rubljovim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar