Novak Đoković i Zlatan Ibrahimović
Foto: Tanjug/ (AP Photo/Patrick Semansky; EPA-EFE/PAOLO MAGN

Novak Đoković dao je intervju za italijansku Gazetu, uoči završnog Mastersa u Torinu.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je obeležio sezonu sa tri osvojena Grend slema, oborio je rekord u Parizu osvajanjem 37. Mastersa, pa je favorit i za završni turnir u Italiji.

Prvo pitanje bilo je posvećeno US Openu, uz Olimpijske igre jedinom bolnom trenutku.

„Poraz doživljavam ne samo kao razočaravajuću emociju trenutka, već i kao priliku za mentalni rast i jačanje karaktera da se izvučem iz teške situacije kao čovek i bolji igrač nego što sam bio. Svakako je to bio težak posao za mene. Um ima važnost kakvu imaju fizički i tehnički aspekti igre. Morate biti u stanju da razumete kako da upravljate negativnom energijom na najproduktivniji način“, rekao je Novak.

Đoković voli Italiju, vraća se u Torino posle dugog odsustva.

„Ovo je prilika da se vratim u grad u kojem sam bio samo jednom, sa 15 godina, da igram juniorski turnir. Pokušaću da uživam što je moguće više. Srećan sam što se igra u Italiji, gde uvek nađem veliku strast prema sportu i imam veoma poseban odnos sa navijačima. Naravno, mogao bih da kažem da sam imao velike uspehe u Londonu u poslednjih 11 godina, ali je odlično za promociju našeg sporta što finale može da se igra u još jednoj zemlji koja voli tenis“.

Njegov prijatelj Zlatan Ibrahimović, koji sa 40 godina nema nameru da odustane.

„Sviđa mi se njegova filozofija, što sam stariji, to se osećam mlađe. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage da nikada ne odustanemo i potpunog samopouzdanja. U tome se veoma prepoznajem u njemu: ima mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren ulazi sa svešću o svojim kvalitetima koji proizlaze iz njegove radne etike“.

Andora – Partizan, poslednji trenuci drame

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar