đoković
Foto: EPA/PAUL BUCK

Srpski ultramaratonac Jovica Spajić pobedio je na jednom od fizički najzahtevnijih sportskih događaja, ako ne i na najzahtevnijem, na svetu. Ovaj uspeh je zadivio Novaka Đokovića koji se zbog toga oglasio na Instagramu.

Odmah nakon pobede čestitao mu je najbolji teniser ikada, ne rečima, već emodžijima koji pokazuju divljenje i radost zbog velikog uspeha.

Trka od 300 milja, odnosno 482,8 kilometara mnoge takmičare je naterala da odustanu, a Jovica je od četvrtog februara krenuo u trku i dominirao od početka do cilja.

PROČITAJTE JOŠ

Više ultramaratonaca je moralo da odustane u toku trke zbog različitih problema, od kolena, do kukova i srca, a organizatori su primili i tri SOS poziva.

Spajić je ranije na istoj trci imao promrzline, koje prate ovu trku iz godine u godinu, a neke od deonica su posebna avantura.

Prelazak preko reke Jukon koja ove godine nije zaleđena kao obično morao je da bude zamenjen za vožnju automobilom od Karmaksa do Mekejba.

Spajić je ostao daleko ispred konkurenata, a neki od njih bili su Danijel Benhamu, Alan Pardju, Džon Nakel, svi iskusni veterani spomenute trke.

Zahtev je jedino da je neko završi, a može da se izabere da se ide na biciklu, skijama ili na nogama, a Spajić je išao pešice.

Foto: Printscreen/Instagram: djokernole

BONUS VIDEO Janik Siner vs Novak Đoković – hajlajts

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare