Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Srpski teniser nema dilemu šta mora da unapredi.

Foto: Nova.rs

Novak Đoković je savladao Džordana Tompsona sa 6:3, 7:6(4), 7:5, ali daleko da je drugo kolo Vimbldona bio lak zadatak za njega.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski as je morao da se ozbiljno namuči da slomi finalistu Hertongenboša, ali je nakon svega zadovoljan.

„Taj tempo na riternu, ne osećam pravi tajming, činjenica je da sam imao igrača koji je servirao izvrsno i bilo je teško čitati mu servis. Ja sam servirao dobro, čvrsto igrao na osnovnoj liniji, davao sam mu malo prilike, mislim da mu nisam dao nijednu brejk loptu. Uspevao sam da nađem udarac, imao sam šanse i brejk lopte u dva uzastopna njegova servisa, to nisam iskoristio i onda su se stvari zakomplikovale i onda sam morao da uđem u taj-brejk gde sam našao odličnu igru“, poručio je srpski as.

Ipak, meč sa Tompsonom vidi kao pravi test za sve što ga čeka u nastavku turnira.

„Bio je izvrstan test, Tompson je igrač koji je u formi ove godine, igrao je finale turnira u Holandiji, znao sam da će da me sačeka nezgodan protivnik koji će pokušati da mi razbije ritam. Pokušavao je da mi oduzme vreme, dosta slajseva, kratkih lopti, napadao je druge servise moje. Pokušavao je da me izbaci iz zone komfora, znao sam da me to očekuje, pa sam bio dobro pripremljen. Veoma čvrst meč, 3:0, ali sva tri seta su bila neizvesna. Bili su neizvesni rezultatski“, iskren je Đoković.

BONUS VIDEO Novakov volej za brejk loptu