Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Kreg Tili, direktor Australijan opena i predsednik Tenisa Australije, govorio je o tome kako igrači mogu da učestvuju na Australijan openu. Po njegovim informacijama nijedan igrač koji se prijavio za medicinsko izuzeće, nije dobio potvrdu.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre je potvrdio da će svi morati da budu vakcinisani.

„Da budem jasan odmah, niko ne može da igra na Australijan openu ako nije vakcinisan ili duplom dozom ili jednom dozom ‘Džonson i Džonson’ vakcine“, započeo je Tili za ABC.

Ipak, onda je odlučio da se ogradi od svoje tvrdnje.

„Jedini uslov, uz potpune vakcinacije, po kom možete da se takmičite ukoliko dobijete medicinski potpuno odobreno izuzeće od vlasti Australije. Video sam izveštaje ovog jutra. Nije bilo medicinskih izuzeća koja su potvrđena u ovom trenutku“, rekao je Tili.

Otkrio je ko će doneti odluku o izuzeću.

„Postoji nezavisni panel medicinskih stručnjaka i oni mogu da vide zahtev za izuzeće. Oni moraju da donesu odluku. Teniseri imaju iste uslove kao bilo ko ko dolazi u Viktoriju ili Australiju. Nema benfita u bilo kojim okolnostima.“

To što je neko prijavljen za turnir ne znači da će na njemu i igrati tvrdi Tili.

„Svako ko se nalazi na listi prijavljenih nije na potvrđenom spisku da će zapravo biti u žrebu. To dolazi nekoliko nedelja kasnije kada se formira prava lista i žreb za Australijan open bude finalizovan“, rekao je Tili.

On tvrdi i da je čak 95 odsto tenisera vakcinisano.

Podsetimo, Đoković bi na Australijan openu od 17. do 30. januara 2022. godine mogao da napadne 21. grend slem titulu. Do sada je u Australijan openu osvojio devet titula, a nikada nije poražen posle četvrtfinala.

BONUS VIDEO Đokovićeva 20. grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare