Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Đoković savladao Frica rezultatom 6:3, 7:6 i plasirao se u osminu finala mastersa u Madridu.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je uspeo da sačuva prisebnost i u nastavku nakon prekida zbog kiše, posle taj-brejka obezbedi plasman u narednu rundu.

Susret je prekinut pri rezultatu od 1:0 u setovima za našeg tenisera i 5:5 u drugom setu, kada je krenuo pljusak. Delovalo je da će morati da čekaju naredni dan, ali su organizatori odlučili da se samo taj duel odigra do kraja.

Kiša je od samog starta pravila probleme igračima, ali je intenzitet bio takav da su organizatori smatrali da je moguće igrati tenis, što baš i nije bilo po volji našem teniseru.

Đoković je neposredno pre nego što je meč prekinut, propustio priliku da na svoj servis sve završi pre prekida zbog kiše.

Novak je prvi set dobio sa 6:3, nakon furioznog otvaranja meča.

Naš teniser je odmah na startu oduzeo servis Fricu, vrlo brzo imao priliku da to uradi još jednom, ali je Amerikanac uspeo da se odbrani i da čak u narednom gemu dođe do brejk prilike.

Ipak, Novak nije dozvolio Fricu povratak u set, rutinski je do kraja servirao i poveo 1:0.

Slično je krenuo i u nastavku i uz oduzet servis Fricu, poveo sa 2:0.

Ipak, Amerikanac je ovoga puta uspeo da uzvrati i vrati brejk. Đoković je odmah odgovorio novim oduzimanjem servisa i vrlo brzo stigao do prednosti od 5:3.

Amerikanac je odservirao za 5:4, a onda neposredno pre prekida i da napravi brejk za izjednačenje sa kojim se u potpunosti vratio u drugi set.

Ipak, Novak je sačuvao prisebnost i posle više od dva sata pauze u tajbrejku drugog seta došao i do konačne pobede.

Đoković će u četvrtak igrati naredni meč a protivnik će mu biti bolji iz meča Kameron Nori – Alehandro Davidovič Fokina.

Novak Đoković – Tejlor Fric 6:3, 7:6

6:3, 7:6 Kraj, Đoković ide dalje!

Đoković je uspeo da slavi u taj-brejku rezultatom 7:5 posle serije mini brejkova i da izbegne igranje trećeg seta.

6:3, 6:6 Novak izborio taj-brejk

Uspeo je uz manje probleme Đoković da uzme svoj servis gem i uđe u taj-brejk.

6:3, 5:6 Fricu prvi gem u nastavku, Đoković servira za opstanak u drugom setu

Meč je nastavljen dužom razmenom odmah na početku, a Đoković je pokušao skraćenom loptom, ali je to uradio loše. Fric je rutinski uzeo naredna dva poena dosta lako, nakon čega je Novak osvojio svoj prvi poen u nastavku.  Ipak, Amerikanac je uspeo da završi gem i po prvi put povede u meču.

Đoković i Fric će nastaviti meč 

6:3, 5:5 Vraća brejk Fric, Đoković besni na sudiju zbog kiše

Fric je odservirao sigurno svoj servis gem, a onda je uspeo da napravi brejk i vrati se u meč. Đoković je u tom trenutku počeo da viće ka sudiji i da traži prekid meča zbog kiše koja je krenula jače da pad.. Samoinicijativno je krenuo ka svlačionici i stao ispred ulaza, dok je Fric ostao da sedi i čeka nastavak.

6:3, 5:3 Đoković preživoe napade Frica

Usledio je neizvestan gem, najduži u meču. Amerikanac je odigroa nekoliko dobrih poena, došao do brejk lopti koje je Novak uspeo da spasi. Ipak, usledilo je nekoliko poena i nova brejk prilika, ali je Fric propustio dobru priliku da oduzme servis Đokoviću. Novak je to iskoristio i uspeo da osvoji gem.

6:3, 4:3 Fric servisima ostaje u igri

Agresivno je Fric ušao u svoj servis gem i snažnim servisima i kratkim razmena uspeo da ostane u meču.

6:3, 4:2 Novak siguran na svoj servis

Uspeo je nađ teniser da potvrdi brejk. Sigurno je servirao i nije dozvolio Amerikancu priliku da opet uzvrati.

6:3, 3:2 Novi brejk, Đoković ponovo ima prednost.

Uspeo je Novak posle nekoliko ozbiljnih razmena i velikog pritiska da oduzme servis Fricu, i ponovo stekne značajnu prednost.

6:3, 2:2 Vraća brejk Fric

Loše je servirao Đoković, što je Fric uz nekoliko sjajnih udaraca iskoristio da dođe do brejk lopte i oduzme servis Novaku.

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

6:3, 2:1 Uspeva Amerikanac da smanji rezultat

Uspeo je Fric uz malo muke, da osvoji prvi servis gem. Bilo je 30:30, ali je dva puta dobro odservirao i uspeo da dođe da ga osvoji.

6:3, 2:0 Novak do gema bez izgubljenog poena

Potvrdio je Đoković brejk, odservirao je gem sa nulom.

6:3, 1:0 Odmah brejk na startu drugog

Odmah je Đoković krenuo agresivno u nastavku i napravio brejk uz samo jedan izgubljeni poen.

6:3 Đoković osvaja prvi set

Novak je gem u kojem je servirao za prvi set počeo sa dva laka poena, lai je usledila dupla servis greška. Ipak dolazi do set lopte koju rutinski realizuje i osvaja prvi set.

5:3, Fric se izvukao

Odlično je krenuo Novak u osmom gemu i došao do 0:30, ali je Amerikanac uspeo dobrim servisima da stekne prednost u poenu i izjednači rezultat. Posle jedne duže razmene, Đoković je odigrao kratku loptu, ali je Fric pročitao i preokrenuo rezultat i osvojio gem.

5:2 Đoković se mučio, ali spasio sve brejk lopte

Prvi put smo videli dramu na servis našeg tenisera. Počeo je da greši Novak, što je Fricu bilo dovoljno da iskoristi šansu i dođe do dve vezane brejk lopte. Ipak, Đoković pronalazi prvi servis, i pogađa iz igre dobrim udarcima i nije dopustio rivalu da vrati brejk.

4:2 Prvi siguran servis gem za Amerikanca 

Za razliku od prethodna dva, Fric je ovaj servis gem dobio prilično lako. Jedna sjajan viner i jedna loše skraćena lopta Novaka, bile su dovoljne da se izbegne drama.

4:1 Siguran gem Đokovića, čuva brejk  prednosti

Novak je bez previše drame uzeo svoj servis gem, dopustivši samo jedan poen Amerikancu.

3:1 Prvi gem Frica, spasio dve brejk lopte

Uzeo je Fric forhend vinerom prvi poen, ali je onda Novak sa dva briljantna udarca preokrenuo u gemu. Nakon duple servis greške, Đoković je došao do dve brejk lopte, ali je kod prve napravio neiznuđenu grešku. Na drugoj je imao zicer, ali je posle previše spina, loptica za dlaku otišla u aut. Fric je to iskoristio, pa odservirao as, a onda je posle još jedne greške našeg tenisera, došao do prvog gema.

3:0 Novak ekspresno do velike prednosti

Meč je nastavljen, a Đoković je nastavio sa drop-štovima. Prošao mu je treći od početka meča i uz manje probleme je došao do prednosti od 3:0. Za sada se ne razmatra prekid meča.

2:0 Brejk Đokovića, krenula i kiša

Odlično je krenuo Novak u drugom gemu. Prvo je još jednim drop-šotom došao do lakog poena, a onda je u razmeni uspeo da raširi protivnika po terenu i lako poentira. Fric je uzvratio servis vinerom, ali je Đoković majstorski u narednom poenu lobom došao do dve brejk lopte. Amerikanac je spasao prvu, ali nije drugu i Novak odmah pravi brejk

1:0 Đoković sigurno do prvog gema

Odlično je krenuo Đoković sa forhend vinerom i osvojio prvi poen, ali je u sledećem promašio zicer i istim udarcem zakucao loptu u mrežu. Usledio je lak poen posle dobrog servisa, a prvu dužu razmenu je dobio Fric koji posle nekoliko dobrih uzdaraca dobio zivcer na mreži. Đoković, ipak nije dozvolio brejk loptu i sa skraćenom loptom i još jednim dobrim servisom dobio prvi gem.

Igrači počeli sa zagrevanjem za meč, Novak prvi servira

Đoković je dobio prilikom bacanja novičića, odabrao da prvi servira.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare