Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Oragnizatori turnira pod žestokim udarom.

Sve je bliže početak US Opena, a i dalje se ne zna sudbina Novaka Đokovića i njegovog eventualnog puta u Njujork. Srpski teniser čeka promenu pravila po kojoj strani državljani ne mogu da uđu u zemlju ako nisu vakcinisani što se najavljuje danima, ali se za sada ništa nije promenilo.

PROČITAJTE JOŠ

Prema trenutnom stanju stvari, Đoković neće moći u Njujork po svoju 22. grend slem titulu.

Sa druge strane, organizatori turnira nastavljaju sa normalnim aktivnostima uoči početka, pa su tako na zvaničnom tviter profilu ostavili kratku poruku o početku turnira ne slutći da će izazvati lavinu reakcija.

Besni navijači srpskog tenisera sa svih meridijana su zasuli nalog brojnim porukama sa zahtevom da Đoković igra u Njujorku.

„US open bez Đokovića je kao svadba bez mladoženje“, napisao je jedan od korisnika i slikovito objasnio kako stoje stvari.

Drugi su napali organizatore.

„Zašto ne vodite kampanju za Novaka da nastupi? Ne postoji medicinski razlog zašto se ne bi takmičio. Trebalo bi da se konsultujete sa vlastima, teniski navijači su prevareni“, glasi drugi komentar.

Bilo je i onih koji su smatrali da nema smisla pratiti obaka turnir bez Đokovića.

„Da li je vaš plan da se pravite tokom celog turnira da on ne postoji. Primetili smo vaše ćutanje i mnogo nas ima. Borite se za svoje sportiste u pravom sportskom duhu ili zatvarajte ovaj cirkus“.

Vremena je sve manje da dođe do promene pravila jer zbog vremenske razlike i žreba je potrebno da srpski teniser što re sazna odluku američkih vlasti.

BONUS VIDEO Novak Đoković naručuje pesme Milici Todorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare