Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Doster

Hrvat je nezaustavljiv.

Kakav turnir Borne Ćorića. Hrvatski as je nastavio sa briljantnim partijama u Sinsinatiju gde je uspeo da se plasira u polufinale. Nakon što je savladao Rafaela Nadala i Roberta Bautiste Aguta, sada je savladao i Feliksa Ože-Alijasima sa 6:4, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ

Ćorić koji je nekada bio 12. igrač sveta na ovaj turnir je stigao kao 152. igrač planete, a trentuno je zahvaljući ovom nastupu projektovan na 66. poziciju od ponedeljka uz mogućnost da i dalje napreduje.

Njegov rival biće Kameron Nori koji je u sjajnom meču eliminisao Španca Karlosa Alkaraza rezultatom 7:6, 6:7, 6:4.

Znatno je uzbudljivije bilo na duelu Norija i Alkaraza nego u prethodnom četvrtfinalu. Iako su obojica u prvom setu imali višestruke brejk-lopte, odluka je pala u taj-brejku. Ključna dva mini-brejka napravio je u finišu Nori i poveo sa 6:3, a potom iskoristio drugu set-loptu.

Drugi set je ponovo doneo „rat“ – imao je Nori prednost brejka i delovalo je da je slomio mladog Španca, ali se teniser iz Mursije vraća. U sedmom gemu vraća brejk, a potom u taj-brejku u devetom poenu pravi ključni mini-brejk i koristi prvu set loptu za poravnanje 1-1.

Ni treći set nije bio lišen uzbuđenja – naprotiv. Četvrtu brejk-loptu u spektakularnom devetom gemu iskoristio je Nori, a potom na svoj servis uspeo da dođe do pobede iskoristivši treću meč-loptu za veliki trijumf.

U drugom polufinalu će igrati Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

BONUS VIDEO Iznenađujući poraz Nadala od Borne Ćorića u Sinsinatiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar