Novak Đoković igra protiv Štrufa, Foto: Tanjug / AP Photo/Patrick Semansky

Novak Đoković se uoči početka US Opena na koferenciji za novinare ponovo susreo sa pitanjima o vakcinaciji i koronavirusu na koje je do sada toliko puta odgovarao.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je ranije izjavio da on nema u planu da se vakciniše dok to ne bude obavezno, a u poslednje vreme su isti stav imali i Stefanos Cicipas i teniska legenda Pat Keš. Međutim, to nije sprečilo novinare da ponovo pokušaju da isprovociraju srpskog tenisera.

Đoković je objasnio da nikome nije bilo lako da pregura težak period.

„Nije bilo lako preživeti šest meseci odustva sa turnira, ali je teško bilo i svim drugim ljudima. Širom sveta se muče, pokušavaju da se vrate svojim životima i poslovima“, rekao je Novak.

Novinari su insistirali da govori i o vakcinaciji, s obzirom na to da su sve češći apeli ATP da se svi teniseri vakciništu.

„Želimo svi da svaki turnir bude sa punim kapacitetom publike, ali čini se da to još nije moguće. Nisam u poziciji da debatujem, niti sam ekspert za to zašto još nemamo pun kapacitet, kao ni o tome da li će vakcine pomoći ili ne. Moj osećaj je da bi to uvek trebalo da bude lična odluka, oko toga, da li da se vakcinišete ili ne. Svakako da to podržavam, da li neko želi vakcinu ili ne, to je njegova stvar i nadam se da će tako i ostati“, zaključio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare