Novak Đoković Foto:Jeff Chevrier/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Umrla je i poslednja nada.

Srpski teniser Novak Đoković i definitivno neće igrati na US Openu ove godine. Kako se se već danima najavljivalo, srpskom teniseru nije omogućen ulazak na teritoriju SAD-a jer nije vakcinisan pa će poslednji grend slem sezone proteći bez njega.

PROČITAJTE JOŠ

Rok za ovakvu odluku bio je do početka žreba koji se održava od 18.00 časova, a srpski as je čekao do poslednjeg trenutka.

„Nažalost, neću se takmičiti ove godine u Njujorku. Želim svim igračima dobar turnir. Hvala mom #NoleFam-u za svu ljubav, podršku i ohrabrenje. Nastavljam da čuvam formu i optimizam i radujem se novim takmičenjima. Vidimo se uskoro“, napisao je Novak.

Međutim, kako nije bilo promene pravila o ulasku u zemlju, Đoković je povukao svoju prijavu i tako otklonio i poslednju dilemu pred početak turnira.

Dan ranije je bilo jasno da Novaka nećemo gledati u Njujorku nakon odluke Centra za kontrolu bolesti, nadležnog tela za teriroriju SAD-a, da neće biti ukidanja zabrane za ulazak nevakcinisanih stranih državljana.

Đoković će tako nakon izbacivanja iz Australije propustiti i drugi grend slem ove sezone, a nije mogao da igra ni na mastersima na tlu Severne Amerike prethodnih nedelja.

BONUS VIDEO Borna Ćorić – neočekivani šampion Sinsinatija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare