Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Kada ćemo Novaka Đokovića opet videti na terenu? Da li će igrati na US Openu? Šta će raditi do kraja godine? Mnogo je pitanja, a odgovara izuzetno malo. Barem za sada.

Srpski teniser, trenutno šesti reket sveta, nastavlja da bude glavna teniska tema jer ne može da se takmiči na turnirima u Severnoj Americi.

PROČITAJTE JOŠ

Kanada nije promenila zakon, pa nije mogao da učestvuje na mastersu u Montrealu, a u ovom trenutku mu nije dozvoljno ni da se takmiči u Sjedinjenim Američkim Državama jer se vodi kao nevakcinisani stranac.

O njegovoj situaciji govorila je i Džo Duri, nekada peta teniserka sveta, koja smatra da bi bila prava šteta da se Đoković ne takmiči na US Openu od 29. avgusta.

„Kakva pometnja na početku godine u Australiji. Loša komunikacija, bilo je to jako teško za njega“, rekla je Duri za „Tenis365„.

Zatim je kratko prokomentarisala ono što se izdešavalo prethodnih dana.

„Sada imamo US open i on ni tamo ne može da ide. Povukao se i iz Kanade jer nije vakcinisan. Mentalno je jak, ali situacija trenutno nije dobra.“

Zatim je diplomatski zaključila.

„Takva su pravila u SAD trenutno. Mnoge države su otvorile granice, ali ko sam ja da kažem da li će mu biti dozvoljeno da uđe? Prava je šteta što ne može da i igra jer bi očigledno bio favorit“, zaključila je Duri.

BONUS VIDEO Poslednji poen za 21, grend slem titulu Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (11)