Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Najbolji srpski teniser Novak Đoković samo je izdaleka mogao da isprati šta se dešava u njegovom gradu.

On je ostao zatečen masovnim ubistvom koje je počinio K. K, trinaestogodišnji dečak sa Vračara, u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kada je ubijeno osmoro dece i školski čuvar.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako nema mnogo vremena, jer masters u Rimu počinje desetog maja, Novak je bio prethodnih dana primoran da se što efikasnije oporavi i bolje pripremi za taj turnir.

Zato je na neki način spas i skretanje fokusa sa najveće tuge koju je naša zemlja doživela godinama unazad, pronašao na teniskom terenu.

Trenirao je u teniskom centru Puente Romano u Marbelji, nadajući se da će zalečiti i povredu lakta koju je zaradio tokom mastersa u Monte Karlu. Na terenu se našao i Roman Safjulin, a na istomi Andrej Kuznjecov i Đokovićev prijatelj Karlos Gomez Erera.

Đoković je tokom dela sezone na šljaci pobedio dva meča i izgubio isto toliko, uglavnom jer mu je smetala povreda.

Srbiju je posle masovnog ubistva u školi na Vračaru potresla i pucnjava u okolini Mladenovca gde je ubijeno osam osoba i još 14 je ranjeno.

Novakov cilj je usred svega što se dešavalo prethodnih dana, da što spremniji ode na Rolan Garos i proba da se tamo domogne rekordne 23. grend slem titule.

Tokom protekla dva dana je ostao bez reči zbog tragedije koja se desila u školi, ali mu je čitava tragedija veoma teško pala.

BONUS VIDEO: Đoković konačno trenirao bez steznika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare