U noći između ponedeljka i utorka Novaku Đokoviću je pao veliki kamen sa leđa. Bio je to više kamen neizvesnosti, nego zabrane, ali sada je čuo vest koju je čekao više od godinu dana.

Novak Đoković će ove godine moći da igra na preostalom mastersu u Sjedinjenim Američkim Državama (Sinsinati), ali i na US Openu, koji je prošle godine propustio jer kao nevakcinisani stranac nije mogao da uđe u zemlju.

PROČITAJTE JOŠ

Sada se sve vratilo u normalu, SAD ukida sve restrikcije za putnike i tako označava kraj vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa.

I dok se iz dana u dan objavljivalo da li će ili neće moći da igra u Americi, Novak se bavio onim što radi najbolje. Uostalom, to radi najbolje na svetu. Najmanje 387 sedmica je bio i će biti najbolji na planeti.

Đoković je odlučio da se povuče u ilegalu, odnosno da se skloni od svih i posveti napornim treninzima.

Otišao je u Marbelju, gde ima kuću, te tamo vredno trenira sa sparing partnerom i članom stručnog štaba Karlosom Gomez-Ererom.

Đoković je izabrao baš Španiju ne samo zbog toga što ima savršene uslove za trening, već i zbog toga što su oni znatno sličniji onima koji ga čekaju od 10. maja u Rimu na mastersu, a onda i 28. maja u Parizu na Rolan Garosu.

Pojavio se i snimak sa treninga.

BONUS VIDEO Magija Novaka Đokovića za brejk protiv Musetija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare