Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Njih je Novak gazio bez milosti.

Veoma mali broj tenisera može da se pohvali pozitivnim odnosom kada su u pitanju mečevi protiv Novaka Đokovića, a posebno fascinatan je statistički podatak da Đoković protiv desetorice igrača koji su još uvek aktivni ima učinak od 96 pobeda i nijedan poraz.

PROČITAJTE JOŠ...

Teniski statističari pronašli su tenisere koji su protiv Đokovića odigrali više od pet mečeva, a da ga pritom nisu ni jedan jedini put savladali. Njih je ukupno deset.

Alber Ramos Vinjolas, Dijego Švarcman i Bernard Tomić su protiv Novaka šest puta izašli na teren i svih šest mečeva su okončali bez pobede.

Po jedan poraz više od Đokovića imaju Denis Šapovalov i Jan Lenard Štruf.

Sa osam poraza peto mesto na listi Đokovićevih omiljenih rivala zauzima Fabio Fonjini, i on je ujedno poslednji od onih koji imaju jednocifren broj izgubljenih mečeva od prvog reketa sveta.

Miloš Raonjić i Andreas Sepi Novaka doživljavaju kao pravu noćnu moru, pošto su od po 12 mečeva isto toliko puta bili prinuđeni da gledaju Đokovića kako se raduje.

Žeremi Šardi ima dva poraza više od Đokovića, i gotovo je izvesno da će dugogodišnju karijeru privesti kraju bez da je bar jednom trijumfalno okončao meč protiv Đokovića.

Ali, ipak niko od njih nije ni blizu apsolutnom rekorderu kada su u pitanju porazi od Đokovića. Prvo mesto omiljenih Novakovih rivala drži po mnogima najveći šoumen svetskog tenisa, Gael Monfis.

Čak 18 puta se našao naspram Đokovića, i isto toliko puta je nadmetanje završio porazom.

Prvog reketa sveta očekuje duel polufinala mastersa u Madridu kada će protivnik biti Karlos Alkaraz, a kako je verovatno u pitanju tek prvi od velikog broja mečeva koji nas očekuju u narednim godinama, ostaje nam da vidimo da li će Novak uspeti i Alkaraza da u budućnosti stavi među igrače koji nisu uspeli da ga savladaju.

BONUS VIDEO Navijaču pozlilo na meču Nadala i Alkaraza

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar