Novak Đoković Sveti Sava
Foto: Screenshot Youtube Djoker Nole

Novak Đoković osvojio je Rolan Garos pobedom nad Stefanosom Cicipasom posle maestralnog preokreta, ali još jedna luda situacija desila mu se nakon što je izašao sa teniskog terena.

Tradicionalno je kao pobednik poen Kup musketara sa sobom na konferenciju za medije, a onda strpljivo odgovarao na sve pitanja koja su mu postavili.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, u moru njih stiglo je jedno koje nije očekivao da će ikada čuti, a sigurno ne da će doći od jednog Italijana. Poznati novinar iz Italije Ubaldo Skanagata, koga su mnogi zapamtili po onom „Not too bad“ momentu, ovog puta je prevazišao i samog sebe.

I dok je ostale kolege zanimalo kako je Novak uspeo da ostane miran i pribran, kako se nosio sa pritiskom, Skanagata je želeo da sazna šta se to desilo u toaletu. Ipak, njegovo pitanje je bilo krajnje nekonvencionalno i bez ikakve dileme najluđe koje je Novak čuo u karijeri.

„Novače, čestitam na neverovatnom uspehu, nemam reči, samo ću reći 84 turnira, 19 Grend slemova, 35 pobeda u pet setova, ništa izgleda ne može da te zaustavi. Želim da znam šta se dešava nakon što odeš u toalet. Jer otišao si tamo i vratio se posle Musetija sa 0:2, i postao novi igrač. Isto je bilo i protiv Beretinija i protiv Nadala, danas je Cicipas rekao da je Đoković bio drugi igrač kada se vratio sa pauze. Da li si sreo Svetog Savu, velikog sveca ii zaštitnika Srbije ili šta?“, pitanje je

Novak se najpre nasmejao na ovo pitanje, koje niko nije mogao da očekuje, a onda odlučio da, ipak, nešto zadrži za sebe.

„Upravo tako, moji anđeli čuvari su tamo. Imam svoj poseban kutak, to je tajna, ne mogu da otkrijem tu tajnu, dokle god radi u moju korist prilično dobro“, odgovorio je Đoković uz osmeh.

Novak je pojasnio i da mu je trijumf nad Rafaelom Nadalom dao veliko samopouzdanje.

„Pobedio sam Rafu posle četiri i po sata borbe na njegovom terenu, juče nisam trenirao, izašao sam večeras na teren sa punim baterijama da se borim sa Cicipasom, koji je igrao svoje prvo grend slem finale. Znao sam da će on početi dobro. Prvi set je bio neizvestan, ali on je bio bolji igrač u odlučujućim momentima. Onda sam posle drugog seta izašao sa terena, baš kao i protiv Muzetija. Vratio sam se kao drugačiji igrač, osvežen. Uspeo sam da brzo napravim brejk u trećem. Posle toga sam osetio da mu ulazim u glavu“.

Govorio je i šta se dešavalo u njegovoj glavi u momentima kada je tek završen drugi set (prva dva je Novak izgubio).

„Čuo sam dva glasa – jedan mi je govorio da ne mogu da preokrenem, da je gotovo. Taj je bio prilično glasan posle drugog seta. Osetio sam da je vreme da se posvetim drugom glasu. Rekao sam sebi da ja to mogu, počeo sam da ponavljam to sebi kako bih poverovao. Kada je počeo treći set, osećao sam se bolje. Posle toga u meni nije postojala sumnja“.

Đoković ne odustaje od „Zlatnog slema“.

„Sve je moguće. Putovanje na kojem sam do sada bio je fantastično. Ostvario sam uspehe za koje su mnogi mislili da su nemogući. Sve je moguće i u dobroj sam poziciji kada je reč o zlatnom slemu. Ali znate, tako je bilo 2016, pa sam izgubio na Vimbldonu u trećoj rundi. Sada imamo samo dve sedmice do Vimbldona, što nije idealno. Ali probaću da se prilagodim što je pre moguće igri na travi“, rekao je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare