Novak Đoković, Stan Vavrinka
Novak Đoković, Stan Vavrinka; Foto: EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Najbolji teniser sveta nastavlja turnir u Rimu koji mu je višestruko značajan.

Novak Đoković želi da trijumfuje protiv Stana Vavrinke u osmini finala mastersa u Rimu i tako se približi neverovatnom dostignuću.

PROČITAJTE JOŠ

Novaku nedostaje još tri trijumfa da dođe do 1000. pobede u karijeri, što je uspeh koji su ostvarili malobrojni u istoriji. Đoković će protiv Vavrinke igrati ovog četvrtka ne pre 16.00, a taj meč možete ispratiti uživo na kanalu Sport klub 1 HD.

Đoković uz to nastavlja odbranu trona. Da bi ostao prvi teniser sveta neophodno mu je da uđe barem u polufinale u prestonici Italije.

Novak je do sada pet puta osvajao ovaj trofej (to mu je ujedno i prvi masters na šljaci koji je osvojio u karijeri), a čak šest puta je igrao u finalima (četiri puta je slavio Rafael Nadal).

Srpski teniser je 19 puta slavio protiv Vavrinke u međusobnim duelima, a pretrpeo je samo šest poraza. Ipak, čak dva puta u grend slem finalima. Pogotovo je bio bolan onaj u finalu Rolan Garosa jer još jednom Novak nije uspeo da osvoji ovaj turnir, uspeo je to godinu dana kasnije. Poslednji put su igrali još 2019. godine kada je Vavrinka slavio u osmini finala US Opena nakon što je Novak predao meč.

Meč Đokovića i Vavrinke možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Đoković: Uvek može bolje, ali moram biti zadovoljan

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar