Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Novak Đoković je prošle godine titulom na US Openu postao najtrofejniji teniser svih vremena kada su grend slem trofeji u pitanju i time izbio verovatno i poslednji argument svima koji su pokušavali da ospore da je najbolji teniser svih vremena.

Tom titulom koja mu je bila 24. grend slem pehar je ostao sam na čelu liste, odvojio se od Rafaela Nadala i postao apsolutni rekorder.

U emotivnom govoru posle finala dobio je i pitanje o tome da li sebe smatra jednim od najboljih sportista svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ

„Ostavljam to vama i svima drugima, da li jesam ili nisam, da li zaslužujem da budem deo te diskusije. Da nisam iz Srbije, pre mnogo godina bih bio dignut u nebesa u sportskom nivou, pogotovo u zapadnom svetu. To je deo mog putovanja, ja sam zahvalan odakle dolazim iz Srbije, to mi daje veru i nadu, to mi je još slađe i to me ispunjava, a vi pišite ono što mislite“, naglasio je Đoković.

Prisetio se Novak i početaka karijere.

„Tada nije bio san, već sam išao mnogo dalje. Mnogo sam bio ambiciozniji. Dečak iz Srbije, rat, embardo, tenis je bio skup i nedostupan sport. Bilo je protiv mene, ali se porodica žrtvovala za mene, to nije kliše, ali je bilo teško boriti se sa tim poteškoćama. Razmišljalo se samo kako da se donese hleb na sto. Iskustvo iz detinjstva mi daje za pravo da sve više poštujem. Nisam tad razmišljao, kao dete, o istoriji. Bilo je daleko od mene. Ali pre tri-četiri godine sam shvatio da imam šansu za to“, poručio je prvi teniser sveta.

Novak Đoković se ponovo vraća na teren na mastersu u Rimu, a potom sledi napad na 25. grend slem titulu na Rolan Garosu.

BONUS VIDEO Ivanišević o planovima za leto posle Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar