Novak Đoković Novak Djoković suze plakanje
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

US Open je uveliko završen, ali poraz Novaka Đokovića ne prestaje da bude glavna tema u svetu tenisa.

PROČITAJTE JOŠ

Njegova đansa da ispiše istoriju i osvoji kalendarski grend slem je predmet brojnih priča, a na to se osvrnula i legendarna francuska teniserka.

Merion Bartoli, bivša vimbldonska šampionka, uporedila je poraz Đokovića od Medvedeva sa ženskim polufinalom u Londonu 2015. godine i poraz Serene Vilijams.

„Bilo je očigledno da je poraz usledio samo zbog pritiska. Isto se desilo Sereni Vilijams, kad je izgubila od Roberte Vinči, što niko nije očekivao. Doduše, to je bilo u polufinalu“, rekla je Bartoli.

Francuskinja smatra da će Đoković do kraja karijere nastaviti sa osvajanjem grend slem titula i da će ih osvojiti minimum tri.

„Novak je to i sam rekao posle meča, priznavši da se osećao kao da nema noge u finalu. Nije to bio onaj Đoković koga smo navikli da gledamo, koliko god da je nadčovek, u nekom trenutku je previše pritiska, čak i za nekog poput njega. Mislim da će teško stići do nove prilike za kalendarski slem, ali verujem da će stići do brojke od 23 Grend slema ukupno“, zaključila je Bartoli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar