Novak Đoković u polufinalu protiv Karena Hačanova
Novak Đoković u polufinalu protiv Karena Hačanova; Foto: Starsport/Serbia Open

Došao je trenutak za veliko finale.

Novak Đoković savladao je Karena Hačanova u polufinalu sa 4:6, 6:1, 6:2, dok je Andrej Rubljov bio ubedljiv sa 6:2, 6:2 protiv Fabija Fonjinija.

PROČITAJTE JOŠ

Na Centralnom terenu Serbia Opena će Đoković i Rubljov odmeriti snage u finalu od 14 časova (RTS 1), a prva dva nosioca uspela su da izbore i meč za titulu.

Momak iz Moskve je ove sezone već podigao titule u Marseju i Dubaiju, dok je Đoković stigao do prvog finala pred domaćom publikom.

Do sada su dva tenisera odmerile snage samo jednom u karijeri. Na Završnom mastersu u Torinu prošle godine Novak je lako slavio sa 6:3, 6:2, ali je taj meč odigran na betonu.

Otuda i ne čudi što srpski teniser očekuje potpuno drugačiji duel.

„Igrali smo samo jednom na mastersu u Torinu, dobio sam ga u dva seta, druga podloga, ali su uslovi bili drugačiji. Finale je finale, tu dajete maksimum sve što je ostalo u rezervoaru da osvojite titulu, on je jedan od najuspešnijih tenisera proteklih godina. Aktivan je u svojim udarcima sa osnovne linije, ima prodoran forhend, traži da diktira tempo, pričao sam sa Goranom, znam šta mi je činiti, sutra ćemo raditi na nekim detaljima. Nadam se boljem početku nego na prethodnim mečevima.“

BONUS VIDEO Euforija zbog Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar