Tajson Fjuri
Tajson Fjuri; Foto: Tanjug/Nick Potts/PA via AP)

Bokserski svet je nakon spektakl ostao bez velike legende.

Tajson Fjuri potvrdio je da je spreman da ode u penziju nakon što je uradio sve ono što je planirao.

PROČITAJTE JOŠ

Odlazi u penziju nakon što je u šestoj rundi meča na „Vembliju“ aperkatom nokautirao Dilijana Vajta i odbranio titulu šampiona u teškoj kategoriji u WBC verziji i po magazinu „Ring“.

Ipak, ni ovo nije bilo dovoljno da nakon trijumfa razmišlja o eventualnoj promeni plana.

Ovaj 33-godišnjak priredio je spektakl za 100.000 navijača na najvećem engleskom stadionu, a usledilo je slavlje kada je Vajt završio na podu. Uspeo ja za trenutak da ustane, ali je i dalje delovalo potreseno i dezorijentisano, pa je sudija Mark Lajson prekinuo borbu. Krenula je fešta.

Sa nestrpljenjem se čekalo oglašavanje boksera da se potvrdi da li zaista planira da ode u penziju. Da li je poslednji put ušao u ring…

„Obećao sam supruzi Pariz da ću završiti karijeru nakon treće borbe s Deontejom Vajlderom. I mislio sam to. Bila je to sjajna trilogija. Ali, ponuđeno mi je da se borim kod kuće, na ‘Vembliju’, mislim da sam tu borbu dugovao navijačima, svakom čoveku u Ujedinjenom Kraljevstvu. Sad je i to odrađeno. Moram da budem čovek od reči, mislim da je to to. Ovo bi moglo da bude spuštanje zavese na karijeru Kralja Cigana. A kakav je ovo samo način za odlazak“, rekao je Fjuri.

Sve ovo je i ranije najavio pre same borbe.

„Ovo je posljednja borba u mojoj karijeri, nakon nje ću se umiroviti sa 150 miliona dolara u banci, zdrav i mlad. Kupiću veliku jahtu u inostranstvu. Penzionišem se, to je bilo to. Još ova borba i gotov sam“, rekao je u najavi meča tokom marta.

BONUS VIDEO Mitrovićev 41. gol u sezoni, tresao mrežu i Bornmutu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar