Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Rolan Garos se ove godine održava u nesvakidašnjim uslovima, u vreme koje nikako nije povoljno za igru na šljaci.

Loše vreme, kiša, vetar, sve to utiče na igru i rezultate, a o tome je govorio i Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolji teniser sveta igra odlično od starta turnira, ali je ipak podigao glas zbog okolnosti u kojima se igrači nalaze.

„Pričao sam sa supervizorom pre meča i moje pitanje, kada sam video nebo, je bilo zašto ga odmah ne zatvorimo i tako odigramo ceo meč? Video sam prognozu i uopšte nije izgledalo dobro“, rekao je Novak.

On se plasirao u osminu finala pošto je pobedio Danijela Galana u tri seta.

„Kad je počela kiša, sudija u stolici je mislio da može da se igra. Razumeo bih to da nije bilo krova, ali ovo je upravo razlog zbog kojeg pravite krov. Mislim da smo zbog toga izgubili dosta vremena što je uticalo na naš meč, možda i na još neki meč. Gubite vremena dok se krov zatvori, nakvasi se jedna strana terena i onda morate da čekate. Da, mislio sam da je pogrešna odluka da se krov ne zatvori odmah“, naveo je Đoković.

On je istakao i da mu je čudno što krov ima otvore kroz koje može da prođe voda.

„Prvi dan kada sam trenirao na Centralnom terenu padala je kiša i ulazila je kroz te otvore, tako da ne znam… Opet, ne ulazim u mehaničke zamisli i arhitekturu… Prosto nisam kompetentan, ne želim o tome da pričam. Ali mi nemamo takve krovove. Na Australijan openu i US openu se krovovi potpuno zatvore, onda imaš cirkulaciju vazduha unutra. Ovde nemaš veštačku cirkulaciju vazduha, što znači da ako je dosta sparno, što je jednom bio slučaj. Malo je čudno, iskreno, ali to je što je – barem imamo krov“, objasnio je istakao je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare