Novak Đoković rođendan
Foto: Screenshot Instagram Serbia Open

Novak Đoković je u subotu (22. maj) napunio 34 godine, a najboljem teniseru sveta stizale su poruke iz svakog kutka planete. Bilo je mnogo originalnih, mnogo ludih i neobičnih, ali i netačnih!

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je odradio trening i za rođendan u sklopu priprema za turniru u Beogradu i kasnije Rolan Garos, a bio je jedan od natraženijih na svim društvenim mrežama.

Braća Đorđe i Marko su sa kolegama teniserima organizovali specijalnu tortu na kojoj se nalazio i lik našeg asa. Bio je originalno urađen na jednom reketu na torti koja se sastojala iz četiri dela.

Đoković je uz to odslušao i poruku na Centralnom terenu u Beogradu. Postalo mu je jasno da čitav teniski svet u tom trenutku slavi rođendan najboljeg igrača.

 

Jelena Đoković priredila je Novaku posebnu čestitku na društvenim mrežama.

„Najposebniji dečak je rođen na današnji dan. Kakav je to samo čovek koji menja igru, za mnoge mlade i stare širom sveta. Ništa mu nije bilo lako, nije lako i dalje. Sve privilegije je zaslužio. I nastavlja da raste, nastavlja da izgrađuje svoje telo, duh i um. To volim kod njega. Volim da pričam njegovu priču… Zahvalna sam što živim uz njega. žahvalna sam što mogu da slavim ovaj dan sa njim i što sve ovo mogu lično da mu kažem. On zna, ja znam koliko je poseban. Ali možda vi niste znali i bolje je da budem sigurna da ceo svet zna koliko je ovo poseban dan. Zvezda je rođena, veoma sjajna zvezda u mom univerzumu. Srećan rođendan, ljubavi“, napisala je Jelena Đoković.

Na svoj 34. rođendan je Novak i dalje najbolji teniser sveta, a to nije pošlo za rukom ni Rafaelu Nadalu, ni Rodžeru Federeru.

U moru originalnih čestitki posebnu pažnju je izazvala objava US Opena. Zvanični nalog turnira odlučio je da objavi urnebesnu montažu, a Novak je prikazan kao lik iz Simpsonova.

Uz nekoliko sjajnih detalja istakao se televizor na kome Novak igra naslovnu ulogu, dok je u videorekorderu film „Top gun“. Uz kalendar sa zaokruženim datumom, tu je i album grupe „U2“, te knjiga pod naslovom „Patriot games“ („Patriotske igre“).

Ovo je izazvala oduševljenje među navijačima koji nisu očekivali ovakav gest od turnira koji je Srbin osvajao u tri navrata.

I koliko je ta čestitka mnoge iznenadila, nije ona koja je stigla iz Melburna.

Australijan open je odlučio još jednom da čestita rođendan „Kralju Melburna“, kako su ga opisali, uz obrazloženje da je osvojio ovaj turnir čak devet puta.

Uz objašnjenje „Drugačije sazdan“ predstavili su nekoliko fotorgrafija Novaka sa trofejom koji je osvajao najčešće u toku karijere. Još jedan gest koji je izazvao dosta pažnje navijača.

Odlučio je i zvanični nalog Vimbldona da se oglasi i čestita petostrukom šampionu uz duhovitu poruku.

„Da možemo da ti pošaljemo tortu napravljenu od trave, to bismo i uradili“, pisalo je na objavi uz koju je bio priložen i kratki intervju sa Novakom.

Podsetimo, Englezi aludiraju na Novakovu tradiciju da nakon svakog osvojenog turnira iščupa jednu vlat trave i pojede je.

Mnogi se i dalje sećaju njegovog izraza lica kada je to učinio poslednji put nakon antologijskog finala sa Federerom 2019. godine.

Dugo se prepričavala Novakova poseta Japanu 2019. godine kada je odlučio da se u sklopu priprema za turnir u Tokiju (Đokovićeva generalna proba za Olimpijske igre), čak odlučio da odmeri snage sa Jošinorijem Taširom, čuvenim sumo rvačem.

Tada je srpski teniser iz sve snage pokušao da pomeri barem duplo težeg rivala u ringu, a njihov trening je protekao uz mnogo smeha i radosti.

Taširo ga nije zaboravio, pa je odlučio da mu čestita rođendan.

Pomalo ironično je „Laureus“ odlučio da mu čestita rođendan u godini kada su Rafaela Nadala proglasili za najboljeg sportistu sveta.

Objavili su njegov poznati govor nakon što je četvrti put osvojio nagradu za sportistu godine.

https://twitter.com/LaureusSport/status/1396148709478522882

Veliki gaf napravio je australijski „News18“ koji je objavio zastarele informacije o Đokoviću!

Naime, ovaj portal je objavio niz zanimljivih činjenica o Novaku u čast njegovo rođendana i premda je ta ideja bila odlična, u najmanju ruku je loše sprovedena.

Australijanci su naveli da je Novak osvojio 17 grend slem titula (18. je osvojio početkom godinu u Melburnu), a zanimljivo da su i Nadalu skinuli jednu grend slem titulu (19, umesto 20).

Promaklo im je i da je Novak dva puta osvojio svih devet masters turnira, a jedino su bile tačne nepromenljive informacije poput onog kada je prvi put osvojio ATP titulu.

Foto: Screenshot www.news18.com

Ipak, ružno svetlo na sve bacilo je nekoliko portala na engleskom i francuskom jeziku koji su objavili tekst koji je delovao (možda i jeste) naručen.

Gotovo identični naslovi su dovoljno provokativni i nikako ne odgovaraju prilici zbog koje su objavljeni.

„Novaku Đokoviću je rođendan, pogledajmo kako je gubio živce na terenu i poslednje kontroverze“, bio je prevod naslova koji je objavljen na nekoliko različitih sajtova.

Čestitke su poslali i Rolan Garos, Fabio Fonjini i mnogi drugi Novakovi prijatelji i ljudi sa kojima sarađuje.

Ovo je bio samo još jedan u nizu dokaza koliko je zapravo Novak veliki.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare