Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes)

Novak još nije završio posao u četvrtfinalu, ali je saznao sa kim bi mogao da igra u polufinalu.

Ovaj susret u Adelejdu (turnir iz serije 250) je već nazvan „finale pre finala“ jer postoji mogućnost da se susretnu dva grend slem šampiona (dvojica od trojice koji su igrali na turnir). Danil Medvedev je neočekivano lako savladao zemljaka Karena Hačanova sa 6:3, 6:3 i tako bukirao kartu za prvo polufinale u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

Meč je trajao 78 minuta, a Medvedev je imao punu kontrolu. U prvom setu se nije susreo ni sa jednom brejk loptom, propustio je prve dve, a onda treću iskoristio za 4:3. Osvaja sledeći gem sa nulom, a onda je napravio još jedan brejk za 6:3.

Ipak, drugi set je doneo nešto više problema trenutno sedmog teniseru sveta. Hačanov je napravio brejk za 2:1, a to je samo probudilo Medvedeva. Do kraja seta je napravio dva brejka, a onda priveo meč kraju.

Đoković je do sada slavio protiv Medvedeva osam puta, dok je četiri puta poražen. Ipak, Medvedev je naneo Đokoviću jedan od najtežih poraza u karijeri kada je slavio u finalu US Opena 2021. godine. Ne samo da je sprečio Đokovića da stigne do 21. grend slem titule, već ga je sprečio i da postane prvi teniser koji je osvojio kalendarski grend slem još od legendarnog Rod Lejvera.

U drugom polufinalu će snage odmeriti Sebastijan Korda i Jošihito Nišioka.

BONUS VIDEO Đoković preživeo dramatičan meč u Adelejdu uz pomoć srpskih navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar