Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong)

Novak Đoković je sa 37 godina uspeo da dođe do finala Šangaja, u kom je poražen, a za dalje planove nije ni sam siguran.

Srpski teniser po prvi put u karijeri nema dugoročne planove, iako je majstor u sastavljanju rasporeda turnira na kojima će nastupati. Sada je ispred sebe ostavio mnogo znakova pitanja.

Imao je Đoković odličnu nedelju iza sebe, bez mnogo muke je stigao do finala, ali je u njemu Janik Siner bio bolji i zasluženo osvojio masters titulu. Novak se dobrim rezultatom u Šangaju popeo u trci za Torino, te je sada na šestoj poziciji (osam prolazi), te je i dalje u dobroj prilici da obezbedi plasman na Završni masters.

„Plan je da idem kući, zapravo u Saudijsku Arabiju, ‘Six Kings Slam’ se održava naredne nedelje, igram to, pa ću videti šta je sledeće“, rekao je Novak posle poraza u finalu Šangaja.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski teniser je ranije najavio da će se pojaviti i u Malagi, gde bi Rafael Nadal posle Dejvis kup mečeva u novembru trebalo i zvanično da se oprosti od tenisa.

Đoković i dalje želi i može da se takmiči na najvišem nivou, još uvek je kandidat za trofej gde god da se pojavi, ali u ovoj fazi karijere ne želi da oseća veliki pritisak, već da malo više igra za svoju dušu, jer je glavne ciljeve već ostvario.

„Ne znam šta budućnost donosi, biću spontan i videću kako se osećam u datom trenutku. I dalje planiram da se takmičim i da igram naredne sezone i hajde da vidimo kako će ići“.

Đoković do kraja sezone brani titule u Parizu i Torinu, ali veliko je pitanje da li će bar na jednom od ta dva turnira učestvovati, pošto mu svakako više nisu prioritet.

Početkom novembra na programu je i Belgrade Open, ali će ga Novak ove godine (verovatno) propustiti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar