Novak Đoković, Rafael Nadal, Australijan open 2019
Novak Đoković, Rafael Nadal, Australijan open 2019; Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Rafael Nadal, peti tensier sveta koji će ove nedelje igrati na turniru u Akapulku izrazio je želju da se Novak Đoković vrati tenisu što pre nakon što srpski tenise izneo stav da je spreman da se odrekne trofeja, ali da se neće vakcinisati.

Nadal priznaje da bi bio srećan da se Novak Đokovic zaigra na grend-slem turnirima, ali samo ako bi pravila zemlje domaćina dozvolila Srbinu, s obzirom na njegovu odluku da se ne vakciniše protiv koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Uticaće na njegovo nasleđe da li može da igra ili ne. Ne znam da li će to uticati grend slemove“, rekao je Nadal.

Španac je ipak istakao da svako mora da živi sa svojim izborima.

„Svako donosi svoje odluke i mora da živi sa njima. U tom smislu, nadamo se da će se situacija sa pandemijom u svakom pogledu poboljšati i da više neće biti smrtnih slučajeva.

Nadal je dodao da ipak voleo da vidi svog velikog rivala na najvećim turniriam.

„Bio on vakcinisan ili ne, dobro bi bilo da Novak ponovo zaigra. Ako Đoković može da igra grend slemove bez vakcinacije, dobrodošao je“.

Nadal je u prethodnom periodu više puta isticao da bi svi trebalo da se vakcinišu, a prilikom skandala u Australiji koji je priređen Đokoviću posle čega je bio deportovan, bio je na strani lokalnih vlasti.

Mnogi su to protumačili kao da mu je drago što Novaka neće biti u Melburnu gde se na kraju okitio rekordnom, 21. grend slem titulom.

BONUS VIDEO Đoković poslao emotivnu poruku: Bog sve vidi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare