Novak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Španski teniser Rafael Nadal nepobediv je na početku nove sezone na ATP turu i u nekoliko statističkih kolona je nadmašio Novaka Đokovića.

Osvojio je titulu na manjem turniru u Melburnu, pa na Australijan openu, sada i u Akapulku i 15-0 na startu niko nije očekivao.

PROČITAJTE JOŠ:

Rafa je prebacio brojku od 90 titula u karijeri (Akapulko mu je 91. u kolekciji), ali je do sada neprikosnovenog Novaka Đokovića nadmašio po procentu pobeda u karijeri.

Španac je kao profesionalac upisao 1043 pobede i ima 209 poraza iz 1252 meča, što znači da ima 83,3 odsto trijumfa.

Novak je poražen u četvrtfinalu Dubaija od Jiržija Veselog, pa je ostao bez prvog mesta na svetu, na kom će biti Danil Medvedev od ponedeljka.

Ukupno gledano, posle 1191 odigranog meča, Srbin ima 991 pobedu i ravno 200 poraza.

To znači da je u karijeri pobedio u 83,2 odsto slučajeva, pa je Rafa najboljim startom sezone u svojoj karijeri nadmašio Srbina i po broju Grend slem titula i po procentu pobeda.

Podsećamo, on je pobedio Danila Medvedeva u finalu Australijan opena i podigao svoj 21. trofej sa najvećih turnira. Po 20 ih imaju Đoković i Rodžer Federer.

Ove nedelje je u finalu Akapulka savladao Kamerona Norija, pa će pred Novakom u nastavku sezone biti veoma ozbiljan i motivisan rival.

Napominjemo, na fotografiji ispod je lista do ove nedelje, bez mečeva u Dubaiju i Akapulku, na kojoj su dvojica tenisera bila izjednačena.

Ovo je procenat pobeda do ove nedelje, bez mečeva u Dubaiju i Akapulku, Foto: Printscreen ATP

BONUS VIDEO: Najbolji momenti finala Nadala i Medvedeva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar