Foto: Victor Joly / Alamy / Alamy / Profimedia

Rafael Nadal je dao izjavu kakva se ne očekuje kada govori o najvećem rivalu.

Novak Đoković i Rafael Nadal su se do sada susreli čak 59 puta što je apsolutni rekord tenisa (kod muškaraca), a Srbin vodi sa 30 naspram 29.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, nismo navikli da Nadal ovako potcenjivački govori. Uostalom, teško je pronaći ijednu izjavu da je neko u bilo kom trenutku osporio da je Nadal bio prvi favorit za osvajanje titule na Rolan Garosu. Uostalom podigao je 14 trofeja na pariskoj šljaci, ipak devet titula Đokovića u Melburnu ga nisu uverile da je prvi favorit za osvajanje Australijan opena. Novak je uvek sa puno poštovanja govorio o rivalu i pre Pariza je uvek isticao njega kao glavnog favorita, ipak to nije dvosmerna ulica.

Pogotovo je pogodilo navijače što Nadal nije do kraja podržao Novaka tokom pravne borbe u Melburnu.

„Jasno je da neko ko je slavio devet puta u Melburnu u najužem krugu kandidata za titulu. Međutim, ne bih rekao da je Đoković izraziti favorit. Mnogo je tenisera, koji mogu da idu do samog kraja“, istakao je Španac.

Novak Đoković Foto: Ryan LIM / AFP / Profimedia

Zatim je govorio o sopstvenim ciljevima.

„Moji ciljevi su uvek najviši. Želim da budem konkurentan na svakom turniru na kojem se pojavim“, kaže Nadal.

Nadalu se predviđala značajno kraća karijera zbog često previše žustrih pokreta, mnogi su bili toliko hrabri da tvrde da do 25. godine njegova kolena neće moći da izdrže. Sa 36 godina Nadal i dalje igra i planira da brani dve grend slem titule na Australijan openu i Rolan Garosu.

„Da je neko rekao pre nekoliko godina da ću i dalje igrati sa 36 godina, ja prvi ne bih poverovao. Međutim, uprkos povredama i dalje sam tu, spreman za najviše domete“, rekao je Nadal.

BONUS VIDEO Divan gest Novaka: Pogodio skupljačicu loptica, pa oduševio sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare