Već mesecima unazad nema nikakve dileme ko je najbolji teniser svih vremena, ali je sada Novak Đoković još jednom uspeo da uradi ono što nikome pre nije uspelo.

Đoković je srušio Holgera Runea sa 7:6(4), 6:7(1), 6:3 u prvom kolu grupne faze Završnog masters u Torinu i tako ostvario svoj primarni cilj.

PROČITAJTE JOŠ

Osigurao je da po osmi put u karijeri završi godinu na prvom mestu ATP liste. Koliko je to veliki rezultat najbolje svedoči činjenica da je drugi na toj večnoj listi Pit Sampras uspeo to da uradi šest puta (doduše šest godina zaredom).

Srpski teniser je tako ne samo osigurao 400 sedmica na vrhu, rezultat koji nije uspeo nijedan teniser u istoriji pre njega, već je uspeo najmanje šest dodatnih sedmica. Vrlo verovatno i čitavih 10 do kraja Australijan opena, a to će zavisiti i od rezultata do kraja turnira.

Đokovića sada čeka dan pauze, a onda u utorak (verovatno uveče) meč protiv Janika Sinera za plasman u polufinale.

Novak je poručio da je upisivanjem ove pobede već ispunio cilj u Torinu, ali sigurno da ni na ovaj turnir nije došao samo da učestvuje. Uvek napada titulu, a otkrio je koliko mu kraj godine na prvom mestu znači.

„Mogli ste da vidite da sam bio emotivan na terenu. Želeo sam da dobijem meč, da skinem taj teret sa ramena. Osvojio sam Pariz, zahvaljujući čemu sam bio u mnogo boljoj poziciji kada je reč o borbi za prvo mesto, znao sam da mi je potrebna samo jedna pobeda. Veliki cilj je ostvaren, sve što uradim nadalje biće bonus“, poručio je Đoković posle meča.

„Posle prvog gema, u kojem je on zabeležio nekoliko snažnih udaraca sa osnovne linije, znao sam da će mi biti teško. Želeo sam ovu pobedu i morao sam da se potrudim da je ostvarim. On je igrao agresivno, servirao je fantastično. I ja sam igrao odlično u nekim momentima. Bila je ovo emotivna pobeda. I naravno, teška jer sam bio svestan uloga. To je donelo neki pritisak i tenziju, ali posle očajnog taj-brejka u drugom setu, mislim da sam odigrao dobar odlučujući set“, iskren je srpski as.

Đoković je ove sedmice počeo 399. sedmicu na vrhu planete sa 11.445 bodova, a drugoplasirani Karlos Alkaraz ima zaostatak od 2.990 bodova. Španac je stigao do 8.455, a još samo Danil Medvedev na listi ima više od 5.500 bodova (tačno 7.200).

ATP
Foto: Atptour.com

BONUS VIDEO Đoković: Posle ovoga je sve bonus!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar