Najbolji teniser u istoriji je po osmi put osigurao da godinu završi na prvom mestu na planeti. Za to je bio dovoljan napet trijumf protiv Holgera Runea u prvom kolu Završnog mastersa u Torinu.

Srpski teniser je sa 7:6(4), 6:7(1), 6:3 srušio mladog Danca i tako osigurao sebi najmanje 400 sedmica na vrhu planete, ali ujedno i učinio prvi korak u borbi ka odbrani titule na severu Italije.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je na momente imao mnogo, mnogo muka da slomi otpor Danca, a u nekoliko navrata se činilo da je konačno prelomio susret ali je novi učenik Borisa Bekera uspevao da se vrati.

Kada je Danac vratio brejk na početku drugog seta za 2:1 Novak je potpuno izgubio živce. Bio je besan na sebe i uradio je ono što smo retko viđali da radi u poslednje vreme (sa izuzetkom finala Vimbldona kada je takođe stradao reket).

Srbin je polupao ne jedan, već dva reketa. Nakon tog trenutka je osvojio četiri, a Dancu dozvolio tek jedan gem što pokazuje da mu je to pražnjenje bilo neophodno.

Ipak, po završetku susreta je odlučio da se izvini.

„Izvinjavam se deci koja su ovo gledala, ali bilo je mnogo emocija, pritiska, tenzija…“, rekao je Đoković.

Zatim je pojasnio zbog čega je na kameri napisao poruku „Forza Italia“.

„Da, prva stvar koju hoću da kažem je hvala publici na sjajnoj podršci. Ta podrška u Rimu i Torinu mi mnogo prija, osećam se kao kod kuće. Naravno, trenutno sam veoma emotivan. Izvinjavam se svima koji su sve ovo gledali. Zaista je bilo dosta emocija, presije, tenzija… Trebalo je ovde pobediti protiv protivnika koji je odigrao sjajno, imao dosta hrabrosti danas. Od prvog gema je bilo jako teško. Očigledno je da sam znao da bih pobedom mogao da završim kao broj jedan na svetu. Nije prvi put da igram partiju dugu tri sata, ovo je podsetilo na neke naše prošle partije. Igrali smo već dosta puta i jako mi je drago što sam pobedio večeras“, dodao je Đoković.

Ipak, estetika Đokovićevih reketa podseća na nadrealizam, kao na nešto što bi uradio Salvador Dali. Možda nije u pitanju aluzija sa vremenom i časovnicima, ali je i ovako dosta, dosta uspešno.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar