Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković završio je saradnju sa "Pežoom", francuskim automobilskim gigantom, potvrđeno je za Nova.rs.

Naime, nakon čitave afere kada je deportovan iz Australije francuski proizvođač automobila „Pežo“ najpre je preneo da stoji uz Novaka.

PROČITAJTE JOŠ

Uostalom, „Rojtersu“ je anonimni izvor rekao da će sa ponosom gledati kako Novak nosi njihov logo na majici na takmičenju u Dubaiju.

Ipak, „Pežo“ nema nameru da nastavi saradnju sa Novakom, iako je francuski gigant od 2014. godine jedan od glavnih sponzora Đokovića.
Iz krugova bliskih Đokoviću potvrđeno nam je da„Pežo“ je zbog otežanih uslova poslovanja Đokovića doživljavao kao dodatno opterećenje za budžet, tako da mu je slučaj „Melburn“ dobrodošao za povlačenje.
Prvi je ovu informaciju objavio španski „El Espanjol“ koji tvrdi da je prisustvovao sastanku na kom se medijima obratio Karlos Tavares, direktor „Stellantis Group“, i koji je najavio da će Pežo prestati da sponzoriše tenisera.

Čak je Tavares i direktno rekao.

„Ne, nećemo nastaviti da sponzorišemo Đokovića“, rekao je Tavares.

„Pežo“ je od 2014. godine sponzor našeg asa, a pre dve godine su predstavili i globalni plan po kom je Đoković u glavnoj ulozi.

Novak je jednom prilikom rekao „da je veoma zadovoljan da predstavlja veliki francuski automobilski brend širom sveta, koji ima više od 200 godina industrijske istorije iza sebe“.

BONUS VIDEO Neverovatna razmena udaraca Đokovića i Hačanova

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare