Novak Đoković Foto: REUTERS/Amr Alfiky

Istakao je da je Đoković i dalje ispred Alkaraza.

Patrik Muratoglu, teniski trener, govorio je sa oduševljenjem o najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću. Uporedio ga je sa Karlosom Alkarazom, koji trenutno predstavlja najveću pretnju Srbinu na ATP rang listi. Srbin i Španac već neko vreme se smenjuju na prvom mestu liste, ali za Muratoglua ne postoji dilema ko je najbolji.

Pročitajte još

„Najbolji igrač na svetu je uvek broj jedan, a to je Novak Đoković. Ako Alkaraz bude prvi sutra, onda ćemo moći da kažemo da je to Alkaraz. Mislim da je Karlos neverovatan igrač i nema sumnje da će godinama biti broj jedan. Ali trenutno, nemoguće je reći da Novak nije najbolji“, rekao je Muratoglu.

Objasnio je zbog čega je Đoković i dalje najveća pretnja za sve tenisere.

„Nije mogao da igra mnoge turnire zbog toga što nije vakcinisan, ali i dalje je tehnički broj jedan. Novak će verovatno biti GOAT (najbolji svih vremena). On je momak koji osvaja slemove već 15 godina. Pojavio se u vreme kada su Rafa i Rodžer osvajali bukvalno sve. Došao je, bio je u stanju da pobeđuje obojicu i postane prvi“, dodao je francuski trener, koji trenutno sarađuje sa Simonom Halep.

Pohvalio je Alkaraza za sve što je uradio, ali je istakao i da je pred njim tek budućnost.

„Mislim da je Karlos impresivniji od Novaka u smislu tenisa koji igra. Ima veliku snagu, fizički je vrlo eksplozivan. Ima meku ruku. Razumem da ljudi već sada žele da stave Karlosa na vrh, ali on još nije tu“, zaključio je Muratoglu.

Francuz se kao trener proslavio sarađivajući sa Serenom Vilijams od 2012. do 2022. godine. Amerikanka je u tom periodu osvojila 10 grend slem titula.

BONUS VIDEO Magičan volej Novaka naterao Hurkača da „poleti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar