Foto: Tanjug AP Photo/Christophe Ena

Poruka je evidentirana, da li će i biti ispoštovana?

Foto: Nova.rs

Novak Đoković je srušio Alehandra Davidoviča Fokinu sa 7:6(4), 7:6(5), 6:2, a onda još jednom odlučio da sudbinu preuzme u svoje ruke. Kao što je to uradio samo nekoliko minuta ranije na terenu kada je napokon ruke podigao zbog slavlja, a ne iz nekog drugog razloga (kao toliko puta do sada).

PROČITAJTE JOŠ

Poslao je jasnu poruku koja je Ameli Morezmo, direktorki Rolan Garosa, i te kako dobro čula pred meč osmine finala protiv Huana Pabla Variljasa. Đoković je već izabrao gde će igrati, a ostaje da organizatori to samo potvrde. I ta odluka je iz jednog razloga čudna, a iz drugog toliko čekana.

Novak je stao pred francusku publiku, koja je, ukoliko ste ljubitelj eufemizama, bila baš slabo naklonjena srpskom asu. Na dva pitanje je odgovorio na engleskom, a onda poručio da i dalje „traži profesora francuskog kako bi poradio na akcentu“. Aleks Koreča je predložio da angažuju zajedničkog učitelja pre nego što su se vratili zvaničnom delu razgovora.

I pogledajte na koji je način Đoković odlučio da okonča razgovor.

„Potrebno je previše energije da bi se borba održala, sada mi je glavni prioritet da se oporavim, u subotu imam slobodan dan, nadam se da ću imati prilike da igram na ‘Suzan Lenglenu’“, završio je Novak na terenu.

Foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Ova odluka je čudna jer mnogi još pamte kako nije bio previše raspoložen kada je igrao protiv Dijega Švarcmana tu prošle godine. Neko nepisano pravilo je i da vodeći igrač (osim Rafaela Nadala) odigra barem jedan meč na „Lenglenu“ i to će verovatno biti ove godine i slučaj sa Novakom jer je sam izričito tražio. Neobično je što je odlučio da bi želeo da igra na stadionu broj 2, ali je to možda uradio kako bi sam kasnije podneo tu odluku.

Ipak, to je i te kako logična odluka jer je vetar na „Šatrijeu“ postao nepodnošljiv. Na višim prstenovima je užasno hladno jer duva gotovo neprestano, a na donjem delu je igračima to prava noćna mora za igru.

Zbog toga je Đoković „izabrao“ baš „Lenglen“ jer je tam udar vetra neuporedivo manji i jer će moći makar tada i makar malo da uživa u tenisu.

Kada su u prošlosti ovakve stvari radili veliki igrači izlazilo im se u susret. Novak je posle prvog meča u Australiji poručio da je jedan od najboljih osećaja u tenisu „Noćni program na ‘Rod Lejver areni'“ i pogađate postao je prvi u istoriji koji je odigrao svih sedam mečeva na „Rod Lejveru“. Mogao je da nastavi savršen niz i u Parizu da to sam nije izričito tražio.

Tako je Novak stavio organizatore u poziciju da će ispati zlikovci ukoliko mu ne udovolje ili da će ispasti bez kičme ukoliko ispoštuju zahtev.

BONUS VIDEO Đokoviću miksuju napitak, reditelj prenosa pomno pratio svaki pokret

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar