Foto: Nova.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković završio je posao za tri seta u trećem kolu Rolan Garosa.

Foto: Nova.rs

Ko bi rekao da će tri seta protiv Alehandra Davidovič Fokine trajati preko tri i po sata, ali tako je bilo i meč je završen pobedom srpskog igrača 7:6, 7:6 i 6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

U danima kad su Novaka više puta pitali za poruku ispisanu na kameri posle meča sa Aleksandrom Kovačevićem („Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“, prim. aut), posle meča sa Fokinom je imao drugačiju.

Đoković je na kameri posle pobede ćirilicom napisao „Idemo“ i pokazao ono što smo videli i na terenu – koliko mu je pobeda i bila teška i bitna.

Burno ju je proslavio, počev od slavlja na kraju drugog dobijenog seta, kada je taj-brejk mogao da ode na obe strane veoma lako.

Otišao je na Đokovićevu, pa je ćirilično pismo ukrasilo kameru, a Đoković sada čeka narednog rivala u pobedniku meča Huberta Hurkača i Huan Pabla Variljasa.

Foto: Nova.rs

Srpski teniser brani četvrtfinale od prošle godine, jer je tada poražen od Rafaela Nadala, kasnijeg šampiona turnira u Bulonjskoj šumi. Nadal ove godine ne igra, ali je na Đokovićevoj strani žreba Karlos Alkaraz koji igra vanserijski tenis.

Inače, Novak je zbog poruke o Kosovu izazvao brojne reakcije u različitim sferama društva, pa su ga Albanci i pojedini strani zvaničnici kritikovali i napadali zbog tih reči za koje kaže da ne žali što ih je napisao.

Rolan Garos je kasnije o tome rekao da nema osnova da bude kažnjen, mada je i sam posle meča rekao da bi tako nešto možda moglo da se desi.

BONUS VIDEO: „Novače, vadi pare“: Pala opklada pre poena, pa reagovala publika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar