Foto: EPA-EFE/STEVE PASTON

Najbolji teniser planete Novak Đoković odlučio je da predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a Berliner Kurijer je tu odluku opisao kao "pohlepu".

Đoković je jedan od igrača iz tenisa koji nije otišao stopama Nadala, Federera, Tima, Šapovalova, Gofana, Bautiste Aguta, Garina, Kirjosa, Ruda, Evansa, De Minora, Pospišila i drugih.

PROČITAJTE JOŠ:

Svima im je zajedničko da su odlučili da se povuku i ne odu u Tokio, što Novak ipak nije želeo da uradi. Objavio je to u četvrtak uveče.

„Pre nedelju dana posle šestog trijumfa na Vimbldonu, šanse da ode u Tokio su bile 50:50. Sada su mu pohlepa za uspehom i slavom jači od razuma“, piše Berliner Kurijer.

„Rezervisao sam svoj let za Tokio i biću ponosni član srpskog olimpijskog tima“, najavio je Đoković, a Nemci pišu da je sada na putu za „zlatni slem“.

Ako osvoji zlato u Tokiju i pobedi na US Openu, Đoković će u jednoj godini objediniti sve najveće titule koje su dostupne jednom teniseru, s izuzetkom Dejvis kupa.

Boris Beker, Novakov nekadašnji trener smatra da sve što nije US Open ne bi trebalo da interesuje Đokovića i da mu je ovo jedinstvena prilika, a olimpijsko leto se ne uklapa u to“, rekao je Beker.

Zanimljivo je da je „zlatni slem“ osvojila samo Štefi Graf u ženskoj konkurenciji kada je trijumfuvala na četiri grend slema i Olimpijskim igrama 1988.

BONUS VIDEO: Kako je Đoković pobedio Beretinija u Londonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare